Sałatka z zielonych szparagów z orzeszkami pinii i cytryną wg Ani Starmach
Przepis
sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcjiOrzeźwiająca sałatka z orzeszkami pinii.
Ugotowałem to!13
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Składniki
- 50 g orzeszków piniowych
- 50 g parmezanu
- 1 pęczek pęczek zielonych szparagów
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku z cytryny
0
6
Sposób przygotowania:
Orzeszki wrzuć na patelnię bez tłuszczu i podsmażaj przez 1-2 minuty. Od szparagów odetnij grube końce. Za pomocą obieraczki pokrój szparagi w cieniuteńkie paski. Zagotuj wodę, wrzuć pokrojone szparagi dosłownie na pół minuty, po tym czasie odsącz je, przelej zimna wodą. Wymieszaj w misce z oliwą, sokiem z cytryny, orzeszkami i świeżo startym parmezanem.
Zainspiruj nas
Komentarze (1)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Na zdjęciu wygląda na pyszne
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.