zamknij

Sałatka ze szparagami

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | szparagi Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Wiosna w kuchni Pięciu Przemian
Ugotowałem to!10
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: "Wiosna Pięciu Przemian"Sałatka ze szparagów

Składniki

  •  O-wrzątek
  • Z- 1/2 pęczka zielonych szparagów
  • O- 1 liść szałwii
  • O- 1 łyżka posiekanego świeżego koperku
  • Z- 1 łyżka łyżka oliwy
  • M- kilka listków mięty
  • M- 1 ząbek czosnku
  • M- 1 gałązka świeżego rozmarynu
  • M- kilka listków bazylii
  • W- 1 łyżka fety
  • D- 2 małosolne ogórki
  • O- 1 garść włoskich orzechów
  • Z- 2 ugotowane ziemniaki
0
8

 

Sposób przygotowania:

  • Zagotuj wodę, wrzuć szparagi pokrojonych na 2 cm kawałki. Gotuj 5 minut. Ostudź
  • Sos: do salaterki włóż szałwię, posiekany świeży koperek. Dodaj oliwę, miętę, posiekany czosnek, rozmaryn i bazylię, fetę. Zmiksuj na gładką masę
  • Dodaj pokrojone ogórki, garść uprażonych w piekarniku włoskich orzechów, ugotowane szparagi, ugotowane ziemniaki pokrojone w kostkę
  • Wszystko dokładnie wymieszaj

Zobacz, co oznaczają litery z liście składników:

O - Przemiana Ognia - Smak Gorzki

Z - Przemiana Ziemi - Smak Słodki

M - Przemiana Metalu - Smak Ostry

W - Przemiana Wody - Smak Słony

D - Przemiana Drzewa - Smak Kwaśny

Przepis z książki Anny Czelej "Wiosna kuchni pięciu przemian"- tam też znajdziesz więcej informacji o kuchni Pięciu Przemian.

 

Kuchnia Pięciu Przemian Newsy 820

Kuchnia Pięciu Przemian

Gotuj w zgodzie z filozofią Wschodu


 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

bardzo apetyczna salatka...

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      coś nowego. fajne. Macie tego więcej?:)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Wiśniowy drift Przepis 102

          Wiśniowy drift

          Sernik z sosem wiśniowym

          Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

          Kociołek łososiowo-pomidorowy

          Przepyszna zupa — do wypróbowania!

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

          Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

          Bruschetta z fasolą
          Przepis 12

          Bruschetta z fasolą

          Specjalność Włochów na przystawkę

          Puszyste ego Przepis 14

          Puszyste ego

          Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

          Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

          Gulasz z fasolki z zielonym chili

          Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

          Babka ziemniaczana Przepis 27117

          Babka ziemniaczana

          Podlaski specjał

          Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

          Sałatka z marynowanymi grzybami

          Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

          tvnpix