zamknij

Sałatka ze szparagów

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | szparagi Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Szaragi w sałatce? Czemu nie
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/ Dzień Dobry TVNSałatka ze szparagów

Składniki

  • 8 cienkich plastrów wędzonego boczku
  • 2 pęczki  zielonych szparagów
  • 2 cukinie
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 8 suszonych pomidorów
  • 50 g parmezanu
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżka nasion słonecznika
  •  sok z jednej cytryny
  •  sóli pieprz
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Plastry boczku usmaż na suchej patelni aż będzie chrupiący i całkowicie wysmażony.
  • Szparagi obierz (odłóż 3 sztuki na sos) i obieraczką do warzyw pokrój w podłużne paski.
  • Cukinię umyj i obieraczką do warzyw pokrój w podłużne plastry.
  • Mieszaj ze szparagami i przełóż do woreczków strunowych.
  • Nasiona słonecznika i parmezan miksuj w robocie kuchennym.
  • Dodaj odłożone, pokrojone na mniejsze kawałki szparagi i oliwę.
  • Miksuj, dodaj sok z cytryny, sól i pieprz, przelej do mniszego woreczka strunowego.
  • Przed podaniem przelej sos do sałatki, mieszaj.
  • Przełóż na talerzyki, dodaj jajka i pokrusz na wierzch boczek jako przyprawę.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor przepisu: Piotr Kucharski.


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

tvnpix