zamknij

Sałatka ze szpinaku i zielonego groszku

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zielona kulinarna wyspa
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Janek PaszkowskiSałatka ze szpinaku i zielonego groszku z fetą i miętą

Składniki

  • 2 opakowania szpinaku sałatkowego
  • 1 opakowanie mrożonego groszku
  • 1 spora, czerwona cebula, pokrojona w cienkie plasterki
  • 1 opakowanie dobrej, greckiej fety
  • garść świeżych listków mięty
  •  dressing:
  • 10 łyżek oliwy z oliwek
  •  sok z 1x cytryny
  •  sól morska
  •  świeżo mielony, czarny pieprz
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • Do dużej miski wsypujesz szpinak i dodajesz do niego cienko pokrojoną, czerwoną cebulę.
  • Mrożony groszek przelewasz ciepłą wodą i dodajesz do miski ze szpinakiem. Groszku nie musisz ani gotować, ani parzyć. Wystarczy ciepła woda, która sprawi, że będzie najlepszy. Pozostanie chrupiący, pięknie zielony i słodki. Taki groszek nie ma sobie równych! Od teraz zapomnij już o szarym i miękkim groszku konserwowym.
  • Na końcu dodajesz do miski większość fety i mięty.
  • W małym słoiczku wymieszaj, jak w shakerze składniki dressingu i polej nim sałatkę.
  • Wymieszaj, przełóż na duży półmisek i posyp z wierzchu resztą mięty oraz fety.

Autor przepisu i zdjęcia: Janek Paszkowski >>> zajrzyj na blog kuchniabasowa.blogspot.com

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

tvnpix