zamknij

Sałatka ze szpinaku i zielonego groszku

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zielona kulinarna wyspa
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Janek PaszkowskiSałatka ze szpinaku i zielonego groszku z fetą i miętą

Składniki

  • 2 opakowania szpinaku sałatkowego
  • 1 opakowanie mrożonego groszku
  • 1 spora, czerwona cebula, pokrojona w cienkie plasterki
  • 1 opakowanie dobrej, greckiej fety
  • garść świeżych listków mięty
  •  dressing:
  • 10 łyżek oliwy z oliwek
  •  sok z 1x cytryny
  •  sól morska
  •  świeżo mielony, czarny pieprz
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • Do dużej miski wsypujesz szpinak i dodajesz do niego cienko pokrojoną, czerwoną cebulę.
  • Mrożony groszek przelewasz ciepłą wodą i dodajesz do miski ze szpinakiem. Groszku nie musisz ani gotować, ani parzyć. Wystarczy ciepła woda, która sprawi, że będzie najlepszy. Pozostanie chrupiący, pięknie zielony i słodki. Taki groszek nie ma sobie równych! Od teraz zapomnij już o szarym i miękkim groszku konserwowym.
  • Na końcu dodajesz do miski większość fety i mięty.
  • W małym słoiczku wymieszaj, jak w shakerze składniki dressingu i polej nim sałatkę.
  • Wymieszaj, przełóż na duży półmisek i posyp z wierzchu resztą mięty oraz fety.

Autor przepisu i zdjęcia: Janek Paszkowski >>> zajrzyj na blog kuchniabasowa.blogspot.com

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

tvnpix