zamknij

Salsa mango

Przepis

sos Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Idealny do smażonych potraw
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Salsa mango
Autor: StockFood/AgencjaFree. Salsa mango

Składniki

  • 1 dojrzałe mango
  • 2 pomidory
  • 2 dymki
  • 1 czerwona papryczka chili
  • 1 ząbek czosnku
  • 2-3 cm korzenia imbiru
  • 1 limonka
  • 3-4 łyżeczki oliwy z oliwek
  •  sól
  •  świeżo zmielony pieprz
  • 2-4 łodygi kolendry
0
2

 

Sposób przygotowania:

  • Obierz mango i pokrój w drobną kostkę.
  • Usuń miąższ z pomidorów i pokrój tak samo jak mango.
  • Posiekaj drobno dymki. Przekrój wzdłuż na pół chili, usuń pestki a resztę zanurz w wodzie (złagodzisz jej smak). Następnie posiekaj w krążki.
  • Obrany ząbek czosnku posiekaj drobno. Obrany imbir również drobno posiekaj.
  • Wszystkie pokrojone składniki umieść w misce.
  • Dodaj oliwę, sok z limonki, sól, pieprz i dokładnie wszystko wymieszaj.
  • Posiekaj drobno liście kolendry i dodać do salsy.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

tvnpix