Salsa mango
Przepis
sos Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcjiIdealny do smażonych potraw
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 1 dojrzałe mango
- 2 pomidory
- 2 dymki
- 1 czerwona papryczka chili
- 1 ząbek czosnku
- 2-3 cm korzenia imbiru
- 1 limonka
- 3-4 łyżeczki oliwy z oliwek
- sól
- świeżo zmielony pieprz
- 2-4 łodygi kolendry
0
2
Sposób przygotowania:
- Obierz mango i pokrój w drobną kostkę.
- Usuń miąższ z pomidorów i pokrój tak samo jak mango.
- Posiekaj drobno dymki. Przekrój wzdłuż na pół chili, usuń pestki a resztę zanurz w wodzie (złagodzisz jej smak). Następnie posiekaj w krążki.
- Obrany ząbek czosnku posiekaj drobno. Obrany imbir również drobno posiekaj.
- Wszystkie pokrojone składniki umieść w misce.
- Dodaj oliwę, sok z limonki, sól, pieprz i dokładnie wszystko wymieszaj.
- Posiekaj drobno liście kolendry i dodać do salsy.
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.