zamknij

Sandacz po polsku

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Prosty przepis z tradycją
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Sandacz po polsku
Autor: Smaki miasta/tvn warszawa Sandacz po polsku

Składniki

  • 1 filet z sandacza
  • 1 pomidor
  • 1 cebula
  • 4 łyżki śmietany 30%
  • odrobina białego wina
  • odrobina koperku
  • odrobina masła
  • odrobina cukru
  • opcjonalnie pieprz
  • do smaku sól
  • do obtoczenia mąka
0
7

Sposób przygotowania:

  • Pokrój cebulę i pomidora.
  • Na maśle podsmaż cebulę ze szczyptą soli. Następnie dodaj śmietanę, szczyptę soli, pieprzu i cukru oraz wino.
  • Pokrój rybę, obtocz w mące i usmaż na drugiej patelni.
  • W tym samym czasie dodaj do sosu pomidory i koper.
  • Usmażoną rybę polej sosem. Udekoruj cząstką cytryny.

Przepis z programu "Smaki miasta" (TVN Warszawa) - restauracja Kaffe Klub Stajnia

"Smaki miasta" to program dla wielbicieli dobrej kuchni, którzy nie tylko lubią jeść, ale też samodzielnie oddają się pasji gotowania. Prowadzący sprawdza najlepsze warszawskie restauracje, uważnie bada specjalności karty, po czym samodzielnie przygotowuje przepis z menu restauracji!

Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

mam na uwadze sandacza i myślę że będzie to kapitalne danie na dzisiejszy wieczór ,według Waszego przepisu .Dzieki .Pozdrawiam
juras

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Psychotischen polecam

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          dziś prubóje . mam nadzieje że zaskocze moją panią. apropos . rybka faktycznie nieziemsko droga

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Babka ziemniaczana Przepis 27117

              Babka ziemniaczana

              Podlaski specjał

              Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
              Przepis 1017

              Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

              Najprostszy przepis na domową pizzę

              Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

              Deser z mrożonych truskawek

              Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

              Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

              Bifeki faszerowane serem feta

              Kotlety po grecku

              Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

              Sałatka z marynowanymi grzybami

              Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

              Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

              Gulasz z fasolki z zielonym chili

              Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

              Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

              Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

              Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

              Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

              tvnpix