zamknij

Sandacz po polsku

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Prosty przepis z tradycją
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Sandacz po polsku
Autor: Smaki miasta/tvn warszawa Sandacz po polsku

Składniki

  • 1 filet z sandacza
  • 1 pomidor
  • 1 cebula
  • 4 łyżki śmietany 30%
  • odrobina białego wina
  • odrobina koperku
  • odrobina masła
  • odrobina cukru
  • opcjonalnie pieprz
  • do smaku sól
  • do obtoczenia mąka
0
7

Sposób przygotowania:

  • Pokrój cebulę i pomidora.
  • Na maśle podsmaż cebulę ze szczyptą soli. Następnie dodaj śmietanę, szczyptę soli, pieprzu i cukru oraz wino.
  • Pokrój rybę, obtocz w mące i usmaż na drugiej patelni.
  • W tym samym czasie dodaj do sosu pomidory i koper.
  • Usmażoną rybę polej sosem. Udekoruj cząstką cytryny.

Przepis z programu "Smaki miasta" (TVN Warszawa) - restauracja Kaffe Klub Stajnia

"Smaki miasta" to program dla wielbicieli dobrej kuchni, którzy nie tylko lubią jeść, ale też samodzielnie oddają się pasji gotowania. Prowadzący sprawdza najlepsze warszawskie restauracje, uważnie bada specjalności karty, po czym samodzielnie przygotowuje przepis z menu restauracji!

Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

mam na uwadze sandacza i myślę że będzie to kapitalne danie na dzisiejszy wieczór ,według Waszego przepisu .Dzieki .Pozdrawiam
juras

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Psychotischen polecam

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          dziś prubóje . mam nadzieje że zaskocze moją panią. apropos . rybka faktycznie nieziemsko droga

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

              Efektowne i proste danie

              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
              Przepis 22

              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

              Podany na delikatnym puree

              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
              Przepis 22

              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

              Klasyka na twoim stole

              Pudding z bagietki Przepis 17

              Pudding z bagietki

              Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

              Kolorowa samba warzywna Przepis 21

              Kolorowa samba warzywna

              Zdrowe i pyszne danie

              Champion cyklistów Przepis 16

              Champion cyklistów

              Niebanalna szarlotka

              Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

              Kanapki ze smażoną makrelą

              Idealne na śniadanie lub kolację

              Puszyste ego Przepis 14

              Puszyste ego

              Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

              tvnpix