zamknij

Schab jagnięcy w panierce z miso z sałatką z fasolki edamame

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | poziom zaawansowany Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | jagnięcina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Możesz gotować jak szef kuchni
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Ernest Jagodziński City Park Hotel & ResidenceSchab Jagnięcy w panierce z miso i kolendry, sałatka z fasolki edamame i warzyw

Składniki

  • 120 g schabu jagnięcego
  • 50 g pasty miso
  • 60 g świeżej kolendry
  • 100 g  zairen fasolki edame
  • 4  pomidorki cherry
  • 3 plastry ogórka pokrojonego wzdłuż
  • sok z 1 cytryny
  • 3 łyżki wody
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 0,2 cm świeżego chili
  • 1/2 ząbka czosnku
  • 5 listków mięty
  • 0,3 cm trawy cytrynowej
  •  płatki soli morskiej
  •  kiełki do dekoracji
0
2

Sposób przygotowania:

  • Schab oczyść z błon. Obsmaż z każdej strony po 30 sekund na oliwie z masłem.
  • Pastę miso rozsmaruj na pergaminie i wysusz w piekarniku w temperaturze  80 stopni do całkowitego wysuszenia. Połam, dodaj liście kolendry i zmiel na pył.
  • Wymieszaj składniki sosu tj. sos rybny, sok z cytryny i syrop cukrowy (wymieszaj wodę z cukrem w proporcji 1: 1. Dodaj czosnek pokrojony w kostkę, chili, trawę cytrynową,miętę i listki kolendry.
  • Umyj i pokrój na połówki pomidorki cherry. Plastry ogórka zwiń w rulon, dodaj ziarna fasoli i wymieszaj z sosem.

***

Przepis:

Ernest Jagodziński, szef kuchni

City Park Hotel & Residence - Poznań

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2369

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

tvnpix