zamknij

Schab w panierce z siemienia lnianego z pieczonymi ziemniakami i surówką

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Już dziś spróbuj wyrafinowanej wersji 'schaboszczaka' z pieczonymi ziemniakami i kiszoną kapustą z dodatkiem gruszek i orzechów.
Ugotowałem to!13
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Schab w panierce z siemienia lnianego z pieczonymi ziemniakami i surówką
SCHAB W PANIERCE Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 2 płaty schabu wieprzowego
  • 4 łyżki zmielonego siemienia lnianego
  • 4 ziemniaki
  • do smarowania oliwa
  • 1 pęczek świeżego rozmarynu
  • do smaku sól i pieprz
  • 200 g kiszonej kapusty
  • 1/4 czerwonej cebuli
  • 1 gruszka
  • 1 łyżka pokrojonych orzechów włoskich
  • 1 łyżka oleju orzechowego do surówki
  • 1 garść żurawiny
0
5

Sposób przygotowania :

Ziemniaki pokrój na ćwiartki, ułóż na blasze do pieczenia, posmaruj oliwą, posyp rozmarynem. Dopraw solą i pieprzem. Kotlety delikatnie rozbij przez folię i posyp solą i pieprzem. Panieruj w roztrzepanym białku i zmielonym siemieniu lnianym, następnie ułoż na posmarowanej oliwą kratce do pieczenia. Ziemniaki wstaw na dół piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Po 10 minutach wsadź do piekarnika na środkową szynę kotlety na kratce. Pieczjeszcze przez 15 minut w termoobiegu. 
Posiekaj kapustę, pokrój cebulę, zetrzyj gruszkę i dodaj żurawinę. Następnie dodaj olej, orzechy, sól i pieprz i wymieszaj. 

Porcja tradycyjnego kotleta schabowego ma 920 kcal, a w naszej wersji 500 kcal. 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

schab nawet ale kazdy ma swój idealny sposób

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

      Krem z brokułów z łososiem

      Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      tvnpix