zamknij

Ser pleśniowy z młodym szpinakiem i orzechami w miodzie

Przepis

sałatka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Ekipa hotelu Westin - Turkawka, Kornacki, Jakubowski
Autor przepisu:
Danie przygotowane zgodnie z filozofią SuperFoods
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Robert SłuszniakSer pleśniowy ze szpinakiem i orzechami w miodzie

Składniki

  • 120 g gorgonzoli lub innego sera pleśniowego
  • 2 jabłka Grany Smith
  • 150 g młodego szpinaku
  • 60 g orzechów włoskich
  • 3 łyżki miodu
  • 100 ml czerwonego wina
0
1

Sposób przygotowania:

  • Jabłka obierz, pokrój w pół-plastry, zapakuj w worku próżniowym z miodem. Gotuj w temperaturze 65°C około 45 min. Następnie schłódź.
  • Wino czerwone zagotuj z miodem, dodać orzechy. Gotuj kilka minut, do momentu gdy wino będzie miało konsystencję syropu.
  • Granata obierz i wyjmij pestki. Ser pokrój na mniejsze kawałki.
  • Na talerzu ułóż młody szpinak, kawałki sera i ugotowane jabłko. Posyp pestkami granata i orzechami. Polej syropem pozostałym z orzechów.
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Upsss ktoś zapomniał wpisać granata w liście składników....

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Chleb orzechowy Przepis 112

      Chleb orzechowy

      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

      Chleb z płatkami owsianymi

      Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      tvnpix