Ser pleśniowy z młodym szpinakiem i orzechami w miodzie
Przepis
sałatka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu:
Ekipa hotelu Westin - Turkawka, Kornacki, Jakubowski
Danie przygotowane zgodnie z filozofią SuperFoods
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Składniki
- 120 g gorgonzoli lub innego sera pleśniowego
- 2 jabłka Grany Smith
- 150 g młodego szpinaku
- 60 g orzechów włoskich
- 3 łyżki miodu
- 100 ml czerwonego wina
0
1
Sposób przygotowania:
- Jabłka obierz, pokrój w pół-plastry, zapakuj w worku próżniowym z miodem. Gotuj w temperaturze 65°C około 45 min. Następnie schłódź.
- Wino czerwone zagotuj z miodem, dodać orzechy. Gotuj kilka minut, do momentu gdy wino będzie miało konsystencję syropu.
- Granata obierz i wyjmij pestki. Ser pokrój na mniejsze kawałki.
- Na talerzu ułóż młody szpinak, kawałki sera i ugotowane jabłko. Posyp pestkami granata i orzechami. Polej syropem pozostałym z orzechów.
Komentarze (1)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Upsss ktoś zapomniał wpisać granata w liście składników....
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.