zamknij

Serniczek z ricotty na ciasteczkowym spodzie

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
pannamadzia
Autor przepisu:
z wanilią
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: pannamadziaSerniczek z ricotty na ciasteczkowym spodzie

Składniki

  • 40g ciasteczek maślanych
  • 10g masła
  • 1 jajko
  • 150g sera ricotta
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • ziarenka z 1/2 laski wanilii
0
0

Sposób przygotowania:

  • Piekarnik nastaw do 180 stopni (opcja grzania: góra i dół).
  • Ciasteczka maślane pokrusz. Masło rozpuść, wymieszaj dokładnie z pokruszonymi ciasteczkami. Przełóż na dno kokilki, wyrównaj za pomocą łyżki, wstaw do lodówki na około 15 minut.
  • W tym czasie w osobnej misce zmiksuj serek ricotta, jajko, mąkę ziemniaczaną i ziarenka wanilii. Tak przygotowaną masę przełóż na ciasteczkowy spód.
  • Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 30 minut. Serniczek ostudź w otwartym piekarniku. Podawaj.

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

tvnpix