zamknij

Sernik na słono z łososiem

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ser biały Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Kinga Paruzel
Autor przepisu:
Wybróbuj juz dziś
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Kinga ParuzelSernik na słono z łososiem

Składniki

  • 180 g krakersów
  • 70 g miękkiego masła
  • 4 jajka
  • 500 g sera ricotta
  • 50 g  parmezanu
  • 200 g wędzonego łososia
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  •  koperek
  •  pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • Krakersy zmiksuj bardzo drobno, dodaj do nich miękkie masło i dwa jajka. Całość dobrze wymieszaj
  • Wyłóż nimi wysmarowaną masłem foremkę o średnicy 21 cm i umieść w lodówce na czas przygotowania masy serowej
  • Na łyżce oleju zeszklij pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę wraz z czosnkiem
  • Ser ricotta wymieszaj dokładnie z 2 jakami, pieprzem, startym parmezanem, drobno posiekanym koperkiem oraz wędzonym łososiem pokrojonym w paseczki
  • Masę wylej na przygotowany wcześniej spód z krakersów
  • Piecz w piekarniku nagrzanym do temp 80 stopni z funkcją grzania góra-dół przez czas ok 50 min
  • Podawaj na ciepło lub zimno udekorowane wędzonym łososiem i koperkiem

Więcej przepisów Kingi Paruzel i jej ebook z przepisami znajdziesz na blogu Ale Babka

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

czy te 80 stopni to aby nie pomyłka?..

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

      Chleb z płatkami owsianymi

      Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      tvnpix