zamknij

Sernik na słono z łososiem

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ser biały Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Kinga Paruzel
Autor przepisu:
Wybróbuj juz dziś
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: Kinga ParuzelSernik na słono z łososiem

Składniki

  • 180 g krakersów
  • 70 g miękkiego masła
  • 4 jajka
  • 500 g sera ricotta
  • 50 g  parmezanu
  • 200 g wędzonego łososia
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  •  koperek
  •  pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • Krakersy zmiksuj bardzo drobno, dodaj do nich miękkie masło i dwa jajka. Całość dobrze wymieszaj
  • Wyłóż nimi wysmarowaną masłem foremkę o średnicy 21 cm i umieść w lodówce na czas przygotowania masy serowej
  • Na łyżce oleju zeszklij pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę wraz z czosnkiem
  • Ser ricotta wymieszaj dokładnie z 2 jakami, pieprzem, startym parmezanem, drobno posiekanym koperkiem oraz wędzonym łososiem pokrojonym w paseczki
  • Masę wylej na przygotowany wcześniej spód z krakersów
  • Piecz w piekarniku nagrzanym do temp 80 stopni z funkcją grzania góra-dół przez czas ok 50 min
  • Podawaj na ciepło lub zimno udekorowane wędzonym łososiem i koperkiem

Więcej przepisów Kingi Paruzel i jej ebook z przepisami znajdziesz na blogu Ale Babka

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

czy te 80 stopni to aby nie pomyłka?..

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      tvnpix