zamknij

Sernik na słono z łososiem

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ser biały Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Kinga Paruzel
Autor przepisu:
Wybróbuj juz dziś
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: Kinga ParuzelSernik na słono z łososiem

Składniki

  • 180 g krakersów
  • 70 g miękkiego masła
  • 4 jajka
  • 500 g sera ricotta
  • 50 g  parmezanu
  • 200 g wędzonego łososia
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  •  koperek
  •  pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • Krakersy zmiksuj bardzo drobno, dodaj do nich miękkie masło i dwa jajka. Całość dobrze wymieszaj
  • Wyłóż nimi wysmarowaną masłem foremkę o średnicy 21 cm i umieść w lodówce na czas przygotowania masy serowej
  • Na łyżce oleju zeszklij pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę wraz z czosnkiem
  • Ser ricotta wymieszaj dokładnie z 2 jakami, pieprzem, startym parmezanem, drobno posiekanym koperkiem oraz wędzonym łososiem pokrojonym w paseczki
  • Masę wylej na przygotowany wcześniej spód z krakersów
  • Piecz w piekarniku nagrzanym do temp 80 stopni z funkcją grzania góra-dół przez czas ok 50 min
  • Podawaj na ciepło lub zimno udekorowane wędzonym łososiem i koperkiem

Więcej przepisów Kingi Paruzel i jej ebook z przepisami znajdziesz na blogu Ale Babka

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

To jest ściema z temperaturą, dany sernik należy piec w temperaturze 180 stopni.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      czy te 80 stopni to aby nie pomyłka?..

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

          Takie ciasto rozweseli każdego

          Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 15

          Kociołek łososiowo-pomidorowy

          Przepyszna zupa — do wypróbowania!

          Pudding z bagietki Przepis 17

          Pudding z bagietki

          Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

          Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

          Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

          Kaczka pływaczka Przepis 30

          Kaczka pływaczka

          Kaczka i ziemniaki na słodko

          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 313

          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

          Efektowne i proste danie

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

          Podany na delikatnym puree

          tvnpix