zamknij

Sernik na słono z łososiem

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ser biały Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Kinga Paruzel
Autor przepisu:
Wybróbuj juz dziś
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Kinga ParuzelSernik na słono z łososiem

Składniki

  • 180 g krakersów
  • 70 g miękkiego masła
  • 4 jajka
  • 500 g sera ricotta
  • 50 g  parmezanu
  • 200 g wędzonego łososia
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  •  koperek
  •  pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • Krakersy zmiksuj bardzo drobno, dodaj do nich miękkie masło i dwa jajka. Całość dobrze wymieszaj
  • Wyłóż nimi wysmarowaną masłem foremkę o średnicy 21 cm i umieść w lodówce na czas przygotowania masy serowej
  • Na łyżce oleju zeszklij pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę wraz z czosnkiem
  • Ser ricotta wymieszaj dokładnie z 2 jakami, pieprzem, startym parmezanem, drobno posiekanym koperkiem oraz wędzonym łososiem pokrojonym w paseczki
  • Masę wylej na przygotowany wcześniej spód z krakersów
  • Piecz w piekarniku nagrzanym do temp 80 stopni z funkcją grzania góra-dół przez czas ok 50 min
  • Podawaj na ciepło lub zimno udekorowane wędzonym łososiem i koperkiem

Więcej przepisów Kingi Paruzel i jej ebook z przepisami znajdziesz na blogu Ale Babka

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

czy te 80 stopni to aby nie pomyłka?..

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

      Krem z brokułów z łososiem

      Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

      Kolorowa samba warzywna

      Zdrowe i pyszne danie

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      tvnpix