zamknij

Sernik śmietankowy pieczony w kąpieli wodnej

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Puszysty śmietankowo-waniliowy przysmak na każdą okazję.
Ugotowałem to!36
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
9komentarzy
Sernik śmietankowy pieczony w kąpieli wodnej
SERNIK PARZONY Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 800 g twarogu śmietankowego 4%
  • 3  jajka
  • 1/2 szklanki cukry
  • 1  laska wanilii
  • do dekoracji truskawki
0
39

Sposób przygotowania:


Rozkrój laskę wanilii, wyjmij ziarenka i dodaj do twarogu. Następnie wsyp cukier i zmiksuj. Stale miksując kolejno dodawaj po jednym jajku. Wyłóż formę papierem do pieczenia i wlej masę serową. Formę wypełnioną ciastem zakryj folią aluminiową. Postaw na blasze do pieczenia, na którą należy wlać wrzątek. Piec 60 minut w 180*. Po tym czasie wyłącz piekarnik i nie otwierając go i pozostaw w nim ciasto na kolejne 15 minut. Uchyl drzwiczki piekarnika i odczekaj kolejne 15 minut. 
Wyjmij ciasto z piekarnika i nie wyjmując go z formy, wystudź. 
Gdy będzie chłodne wstaw na kilka godzin (najlepiej na całą noc) do lodówki. 

Porcja tradycyjnego sernika ma 350 kcal, a w naszej wersji 150 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (9)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

A czy jesli uzyje daktyli lub innych bakali zamiast cukru to nie zaszkodze konsystencji?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Czy można również przygotować sernik w formie silikonowej?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          od tłuszczu sie nie tyje tylko od węglowodanów :/
          :P

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Dobry przepis i prawidłowe wykonanie sernika .Bez zbędnych dodatków i wykonywania czynności .

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  czy to konieczne żeby dodawać laskę wanilii??

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      teresapietrzak7

                      Ile trzeba wlać wrządku..?czy do polowy formy.?

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          w zależności jaką masz blaszkę i do jakiego naczynia ją włożysz...
                          tak na oko ;)

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              Pomoc | Zasady forum
                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                              Zobacz również

                              Tatar ze śledzia
                              Przepis 13

                              Tatar ze śledzia

                              Rybna poezja na kromce pumpernikla

                              Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

                              Kotleciki z brzoskwiniami

                              Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

                              Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                              Sałatka z marynowanymi grzybami

                              Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                              Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

                              Kopytka Piotra Kucharskiego

                              Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

                              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

                              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

                              Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

                              Szaszłyki wyborne Przepis 59

                              Szaszłyki wyborne

                              Nie tylko na sezon grillowy

                              Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

                              Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

                              Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

                              Pudding z bagietki Przepis 17

                              Pudding z bagietki

                              Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                              tvnpix