zamknij

Sernik toffi

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Z kawałkami czekolady
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: StockFood/AgencjaFree.Sernik toffi

Składniki

  •  na spód:
  • 250 g herbatników pokruszonych
  • 120 g roztopionego masła
  •  masa serowa:
  • 3 łyżki wody
  • 11 g żelatyny
  • 300 g twarogu sernikowego
  • 150 ml płynnego budyniu waniliowego
  • 200 g kajmaku
  •  do dekoracji:
  •  cukierki toffi
  •  kawałki czekolady
0
5

 

Sposób przygotowania:

(tortownica o średnicy 20cm)

  • Herbatniki wymieszaj z masłem, zagnieć na jednolitą masę i wyłóż  dno tortownicy. Odstaw do lodówki.
  • W filiżance wymieszaj żelatynę z 3 łyżkami wody.
  • Następnie wstaw filiżankę do miseczki z gorącą wodą aby proszek rozpuścił się.
  • Twaróg, budyń i kajmak zmiksuj na gładką masę.
  • Dodaj rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszaj i przelej do tortownicy.
  • Przykryj folia spożywczą i odstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny.
  • Przed podaniem udekoruj cukierkami i czekoladą.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

1/4 paczki budyniu i 150 ml mleka

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      150ml płynnego budyniu - jak to odmierzyć?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

          Burgery z musztardą i boczkiem

          W klimacie amerykańskiego baru

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

          Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

          Tatar ze śledzia
          Przepis 13

          Tatar ze śledzia

          Rybna poezja na kromce pumpernikla

          Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

          Gulasz z fasolki z zielonym chili

          Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

          Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

          Carpaccio z buraków Kasi Klich
          Przepis 66

          Carpaccio z buraków Kasi Klich

          Wytworna wersja pospolitego warzywa

          Bruschetta z fasolą
          Przepis 12

          Bruschetta z fasolą

          Specjalność Włochów na przystawkę

          Knedle ze śliwkami Przepis 1262

          Knedle ze śliwkami

          Przepis na słodki obiad

          tvnpix