zamknij

Sernik z bakaliami Ani Starmach

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Tradycyjne polskie ciasto w wykonaniu Ani Starmach staje się wyjątkowym deserem!
Ugotowałem to!50
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
19komentarzy
Autor: East NewsAnia Starmach

Składniki

  • 1 kg sera białego (tłustego)
  • 1/2 kostki miękkiego masła
  • 2 łyżki mąki
  • 6 jajek
  • 300 g cukru pudru
  • opakowanie cukru waniliowego
  • rodzynki do smaku
  • skórka pomarańczowa do smaku
0
37

Sposób przygotowania:

 

  • Zmiel ser (najlepiej dwa razy).
  • Utrzyj masło mikserem, dodaj  żółtka.
  • Następnie dodaj przesiany cukier puder, ser, mąkę, szczyptę soli, cukier waniliowy, cały czas mieszając masę.
  • Wrzuć rodzynki, skórkę pomarańczową.
  • Ubij białka. Delikatnie wymieszaj je z masą.
  • Wlej do natłuszczonej i wysypanej mąką małej tortownicy. Piecz około godziny w temperaturze 210 stopni.

Zainspiruj nas

Komentarze (19)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

O !! MIle panie zupelnie nie rozumie WASZEJ zlosliwosci na temat Ani -- JEST POPROSTU B. DOBRA W TYM CO ROBI (czyli w kulinariach...) Jestem pewna, ze przemawia przez WAQS zwykla ZAWISC A FEEE!!! My polacy jednak mamy ta "zalete" tylko sie wstydzic trzeba!!!! I wierzcie mi nieraz jest mi wstyd przyznac sie, ze jestem polka (PRZEZ TAKIE TYPKI JAK WY!!!??)... rozwiń

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      A z powodu ortografii nie jest Ci wstyd? Słowniki nie gryzą

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Maja Kowalska
          Maja Kowalska
          • ~Gość:
          • A z powodu ortografii nie jest Ci wstyd? Słowniki nie gryzą
          • rozwiń

          Wiesz, każdy może nie mieć słownika w domu XDD

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Sposób wykonania w ogóle nie odpowiada temu co proponowała Pania Ania a mianowicie pieczenie na poczatku miało być w temp. 170 stopni a po pół godzinie zmniejszenie temp. do 120 stopni. Nie było kmowy o 210 stopniach!

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  skończyła kurs gotowania...tyle że we Francji...u nas by się to nazywało Ośrodek Szkolenia Zawodowego to tyle.czyli nawet mniej niż zawodówka

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      ZAWODÓWKA NIE UŻYWA TAKICH PRODUKTÓW, PORÓWNUJĄC ZAWODÓWKA JUBILERÓW, KTÓRA NIE SIĘGA DO ZACHODU, DLATEGO NA PALCACH POLACY NOSZĄ NIE NASZĄ, POSTKOMUNIZM,CIERPIENIE........................UWIELBIAM,KORZYSTAM Z DOŚWIADCZENIA ANI STARMACH

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Sernik będzie puszysty jeśli białka ubijemy z cukrem!

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              ale się czepiacie,dziewczyna ma talent zamiłow2anie do gotowania i już.

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  kaska N

                                  Witam ja robię sernik według takiego samego przepisu tylko nie dodaje skórki pomarańczowej i rodzynek natomiast dodaje 3 łyżki mąki ziemniaczanej i 400 ml. śmietany kremówki 30 % dodaje też aromat waniliowy i pokruszona laskę wanilii i dość długo ubijam w robocie jak mam jużwszystkie składniki połączone razem sernik jest puszysty... rozwiń

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      ja zamiast mąki ziemniaczanej dodaje budyń waniliowy albo śmietankowy . Polecam !!!

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          ~Gość
                                          • ~Gość:
                                          • ja zamiast mąki ziemniaczanej dodaje budyń waniliowy albo śmietankowy . Polecam !!!
                                          • rozwiń

                                          Zgadzam się z Panią która pisała o temperaturze pieczenia na jednym przepisie pisze 170 i 120 a na drugim 210, zrobiłam wg pierwszego nie wyszedł sernik tylko zupa nie radzę. Ochyda.

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              ~Gość

                                              powiedzcie mi skąd ta Starmach spadła, wygrała tam jakiś konkursik i co? i jest takim ekspertem od gotowania. Raz obejrzałam jej program. Dziewczyna jest beznadziejna, i ten jej tekst na koniec programu ja biorę się za jedzenie - jedna wielka żenada. tvn ma wybitne zdolności do zatrudniania jakiś gnomów - skąd to sie bierze

                                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                  0
                                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                    0
                                                  • zgłoś naruszenie
                                                  ~Gość
                                                  • ~Gość:
                                                  • powiedzcie mi skąd ta Starmach spadła, wygrała tam jakiś konkursik i co? i jest takim ekspertem od gotowania. Raz obejrzałam jej program. Dziewczyna jest beznadziejna, i ten jej tekst na koniec programu ja biorę się za jedzenie - jedna wielka żenada. tvn ma wybitne zdolności do zatrudniania jakiś gnomów - skąd to sie bierze
                                                  • rozwiń

                                                  ale ty jestes ograniczony ukończyła szkołę kulinarna w Francji i ma wieksze obycie niż ty i ma wyczucie smaku i taktu

                                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                      0
                                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                        0
                                                      • zgłoś naruszenie
                                                      ~Gość

                                                      polecam mąkę ziemniaczaną,o otartą skórkę z cytryny i trochę olejku migdałowego

                                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                          0
                                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                            0
                                                          • zgłoś naruszenie
                                                          ~Gość

                                                          prawie jak po wiedeńsku-jedna wada - za szybko znika :(

                                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                              0
                                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                                0
                                                              • zgłoś naruszenie
                                                              ~Gość

                                                              pierwsze słyszę, żeby sernik piec w 210 stopniach.....może błąd jakiś????

                                                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                                  0
                                                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                                    0
                                                                  • zgłoś naruszenie
                                                                  ~Gość

                                                                  każdy przepis ma swoją temp. pieczenia, co w tym dziwnego??

                                                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                                      0
                                                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                                        0
                                                                      • zgłoś naruszenie
                                                                      ~Gość

                                                                      tez piekłem w 210, pod koniec zmniejszyłem do 180, a po godzinie lezakował w wyłaczonyn

                                                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                                          0
                                                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                                            0
                                                                          • zgłoś naruszenie
                                                                          ~Gość
                                                                          • ~Gość:
                                                                          • tez piekłem w 210, pod koniec zmniejszyłem do 180, a po godzinie lezakował w wyłaczonyn
                                                                          • rozwiń

                                                                          dla mnie też dziwna temperatura 210 za szybko sie spiecze i to jeszcze az godzinę?

                                                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                                              0
                                                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                                                0
                                                                              • zgłoś naruszenie
                                                                              Pomoc | Zasady forum
                                                                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                                                              Zobacz również

                                                                              Tatar ze śledzia
                                                                              Przepis 13

                                                                              Tatar ze śledzia

                                                                              Rybna poezja na kromce pumpernikla

                                                                              Kotlety mielone na ostro Przepis 19

                                                                              Kotlety mielone na ostro

                                                                              Nowa wersja znanego dania

                                                                              Champion cyklistów Przepis 16

                                                                              Champion cyklistów

                                                                              Niebanalna szarlotka

                                                                              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

                                                                              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

                                                                              Takie ciasto rozweseli każdego

                                                                              Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

                                                                              Gulasz z fasolki z zielonym chili

                                                                              Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

                                                                              Knedle ze śliwkami Przepis 1262

                                                                              Knedle ze śliwkami

                                                                              Przepis na słodki obiad

                                                                              Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

                                                                              Kopytka Piotra Kucharskiego

                                                                              Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

                                                                              Bruschetta z fasolą
                                                                              Przepis 12

                                                                              Bruschetta z fasolą

                                                                              Specjalność Włochów na przystawkę

                                                                              tvnpix