zamknij

Sernik z bakaliami Ani Starmach

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Tradycyjne polskie ciasto w wykonaniu Ani Starmach staje się wyjątkowym deserem!
Ugotowałem to!50
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
19komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East NewsAnia Starmach

Składniki

  • 1 kg sera białego (tłustego)
  • 1/2 kostki miękkiego masła
  • 2 łyżki mąki
  • 6 jajek
  • 300 g cukru pudru
  • opakowanie cukru waniliowego
  • rodzynki do smaku
  • skórka pomarańczowa do smaku
0
37

Sposób przygotowania:

 

  • Zmiel ser (najlepiej dwa razy).
  • Utrzyj masło mikserem, dodaj  żółtka.
  • Następnie dodaj przesiany cukier puder, ser, mąkę, szczyptę soli, cukier waniliowy, cały czas mieszając masę.
  • Wrzuć rodzynki, skórkę pomarańczową.
  • Ubij białka. Delikatnie wymieszaj je z masą.
  • Wlej do natłuszczonej i wysypanej mąką małej tortownicy. Piecz około godziny w temperaturze 210 stopni.

Zainspiruj nas

Komentarze (19)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

O !! MIle panie zupelnie nie rozumie WASZEJ zlosliwosci na temat Ani -- JEST POPROSTU B. DOBRA W TYM CO ROBI (czyli w kulinariach...) Jestem pewna, ze przemawia przez WAQS zwykla ZAWISC A FEEE!!! My polacy jednak mamy ta "zalete" tylko sie wstydzic trzeba!!!! I wierzcie mi nieraz jest mi wstyd przyznac sie, ze jestem polka (PRZEZ TAKIE TYPKI JAK WY!!!??)... rozwiń

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      A z powodu ortografii nie jest Ci wstyd? Słowniki nie gryzą

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Maja Kowalska
          Maja Kowalska
          • ~Gość:
          • A z powodu ortografii nie jest Ci wstyd? Słowniki nie gryzą
          • rozwiń

          Wiesz, każdy może nie mieć słownika w domu XDD

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Sposób wykonania w ogóle nie odpowiada temu co proponowała Pania Ania a mianowicie pieczenie na poczatku miało być w temp. 170 stopni a po pół godzinie zmniejszenie temp. do 120 stopni. Nie było kmowy o 210 stopniach!

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  skończyła kurs gotowania...tyle że we Francji...u nas by się to nazywało Ośrodek Szkolenia Zawodowego to tyle.czyli nawet mniej niż zawodówka

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      ZAWODÓWKA NIE UŻYWA TAKICH PRODUKTÓW, PORÓWNUJĄC ZAWODÓWKA JUBILERÓW, KTÓRA NIE SIĘGA DO ZACHODU, DLATEGO NA PALCACH POLACY NOSZĄ NIE NASZĄ, POSTKOMUNIZM,CIERPIENIE........................UWIELBIAM,KORZYSTAM Z DOŚWIADCZENIA ANI STARMACH

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Sernik będzie puszysty jeśli białka ubijemy z cukrem!

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              ale się czepiacie,dziewczyna ma talent zamiłow2anie do gotowania i już.

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  kaska N

                                  Witam ja robię sernik według takiego samego przepisu tylko nie dodaje skórki pomarańczowej i rodzynek natomiast dodaje 3 łyżki mąki ziemniaczanej i 400 ml. śmietany kremówki 30 % dodaje też aromat waniliowy i pokruszona laskę wanilii i dość długo ubijam w robocie jak mam jużwszystkie składniki połączone razem sernik jest puszysty... rozwiń

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      ja zamiast mąki ziemniaczanej dodaje budyń waniliowy albo śmietankowy . Polecam !!!

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          ~Gość
                                          • ~Gość:
                                          • ja zamiast mąki ziemniaczanej dodaje budyń waniliowy albo śmietankowy . Polecam !!!
                                          • rozwiń

                                          Zgadzam się z Panią która pisała o temperaturze pieczenia na jednym przepisie pisze 170 i 120 a na drugim 210, zrobiłam wg pierwszego nie wyszedł sernik tylko zupa nie radzę. Ochyda.

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              ~Gość

                                              powiedzcie mi skąd ta Starmach spadła, wygrała tam jakiś konkursik i co? i jest takim ekspertem od gotowania. Raz obejrzałam jej program. Dziewczyna jest beznadziejna, i ten jej tekst na koniec programu ja biorę się za jedzenie - jedna wielka żenada. tvn ma wybitne zdolności do zatrudniania jakiś gnomów - skąd to sie bierze

                                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                  0
                                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                    0
                                                  • zgłoś naruszenie
                                                  ~Gość
                                                  • ~Gość:
                                                  • powiedzcie mi skąd ta Starmach spadła, wygrała tam jakiś konkursik i co? i jest takim ekspertem od gotowania. Raz obejrzałam jej program. Dziewczyna jest beznadziejna, i ten jej tekst na koniec programu ja biorę się za jedzenie - jedna wielka żenada. tvn ma wybitne zdolności do zatrudniania jakiś gnomów - skąd to sie bierze
                                                  • rozwiń

                                                  ale ty jestes ograniczony ukończyła szkołę kulinarna w Francji i ma wieksze obycie niż ty i ma wyczucie smaku i taktu

                                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                      0
                                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                        0
                                                      • zgłoś naruszenie
                                                      ~Gość

                                                      polecam mąkę ziemniaczaną,o otartą skórkę z cytryny i trochę olejku migdałowego

                                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                          0
                                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                            0
                                                          • zgłoś naruszenie
                                                          ~Gość

                                                          prawie jak po wiedeńsku-jedna wada - za szybko znika :(

                                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                              0
                                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                                0
                                                              • zgłoś naruszenie
                                                              ~Gość

                                                              pierwsze słyszę, żeby sernik piec w 210 stopniach.....może błąd jakiś????

                                                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                                  0
                                                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                                    0
                                                                  • zgłoś naruszenie
                                                                  ~Gość

                                                                  każdy przepis ma swoją temp. pieczenia, co w tym dziwnego??

                                                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                                      0
                                                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                                        0
                                                                      • zgłoś naruszenie
                                                                      ~Gość

                                                                      tez piekłem w 210, pod koniec zmniejszyłem do 180, a po godzinie lezakował w wyłaczonyn

                                                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                                          0
                                                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                                            0
                                                                          • zgłoś naruszenie
                                                                          ~Gość
                                                                          • ~Gość:
                                                                          • tez piekłem w 210, pod koniec zmniejszyłem do 180, a po godzinie lezakował w wyłaczonyn
                                                                          • rozwiń

                                                                          dla mnie też dziwna temperatura 210 za szybko sie spiecze i to jeszcze az godzinę?

                                                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                                              0
                                                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                                                0
                                                                              • zgłoś naruszenie
                                                                              Pomoc | Zasady forum
                                                                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                                                              Zobacz również

                                                                              Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

                                                                              Pomidorki z karmelem i lodami

                                                                              Deserowa wersja pomidora

                                                                              Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

                                                                              Krem z brokułów z łososiem

                                                                              Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

                                                                              Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

                                                                              Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

                                                                              Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

                                                                              Puszyste ego Przepis 14

                                                                              Puszyste ego

                                                                              Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                                                                              Szaszłyki wyborne Przepis 59

                                                                              Szaszłyki wyborne

                                                                              Nie tylko na sezon grillowy

                                                                              Przysmak młodości Przepis 137

                                                                              Przysmak młodości

                                                                              Kanapka idealna!

                                                                              Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

                                                                              Orzechowy gangster z Bronxu

                                                                              Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

                                                                              Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

                                                                              Burgery z musztardą i boczkiem

                                                                              W klimacie amerykańskiego baru

                                                                              tvnpix