zamknij

Sernik z gruszkami i czekoladą

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Czekolada i gruszki to pyszne połączenie
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: East News/Dzień Dobry TVNSernik z gruszkami i czekoladą

Składniki

  • 700 g białego sera dwukrotnie mielonego
  • 200 ml gęstego jogurtu naturalnego
  • 150 g cukru
  • 3 jajka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • szczypta soli
  • 6 małych gruszek
  •  spód ciasta:
  • 150 g herbatników
  • 50 g masła
  • 1 łyżka kakao
  • pół szklanki cukru
  • 2 goździki
  •  kora cynamonu
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • W rondlu zagotuj 2 szklanki wody z cukrem, goździkami i cynamonem.
  • Gruszki obierz (pozostawiając ogonki), włóż do garnka z syropem, gotuj około 30 minut. Ostudź.
  • Herbatniki pokrusz, wymieszaj z kakao i roztopionym masłem, wyłóż masa spód tortownicy, przechowuj w lodówce.
  • Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
  • Ser wymieszaj z jogurtem, stopniowo dodawaj jajka, mąki, kakao, cukier, sól, na końcu wolnym strumieniem wlewaj roztopioną czekoladę.
  • Masę przelej do tortownicy, zanurz w niej gruszki ugotowane w syropie.
  • Piecz około godzinę w temperaturze 170 stopni.

Przepis z programu "Dzień dobry TVN".

Autor: Anna Starmach.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2369

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 15

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

tvnpix