zamknij

Sezamowo-cynamonowy krem owsiany z jabłkiem

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | ziarno Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
pannamadzia
Autor przepisu:
i rodzynkami oraz orzechami nerkowca
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: pannamadziaSezamowo-cynamonowy krem owsiany z jabłkiem

Składniki

  • 1 szklanka mleka
  • 1/3 szklanki wody
  • 1 jabłko
  • 1 garść rodzynek
  • 1 garść orzechów nerkowca
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżki sezamu
0
1

Sposób przygotowania:

  • Mleko i wodę wlej do rondelka, wsyp płatki, sezam, cynamon i połowę (obranego, pokrojonego w plasterki) jabłka.
  • Zagotuj i trzymaj na małym ogniu, aż do uzyskania odpowiedniej, gęstej konsystencji. Zdejmij z ognia i porządnie zmiksuj. Drugą połowę jabłka pokrój w plasterki, ułóż na dnie szklanki/miseczki.
  • Przelej gotowy krem owsiany, wierzch posyp rodzynkami i orzechami nerkowca.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Witam, w przepisie nie widzę na jaką ilość płatków owsianych są podane proporcje

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
      Przepis 1017

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

      Najprostszy przepis na domową pizzę

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      tvnpix