zamknij

Shish kebab

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia turecka Kuchnia | 4 Ilość porcji
Tureckie danie w polskiej interpretacji
Ugotowałem to!7
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: RiverWoodShish kebab

Składniki

  • 400 g wołowiny lub baraniny
  • 1 cebula czerwona
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 łyżeczka startego korzenia imbiru
  • 1 łyżeczka suszonej słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki  kolendry
  • do smaku sól, pieprz
0
3

Sposób przygotowania:

Obierz i drobno posiekaj cebulę. Połącz z imbirem, kolendrą, papryką i łyżeczką oliwy. Zmiksuj dokładnie blenderem. Masę cebulową dodaj do dwukrotnie zmielonego mięsa. Dopraw solą i pieprzem.
Uformuj wałeczki i nakłuj na patyczki do szaszłyków. Smaż na patelni grillowej z odrobiną oleju do momentu kiedy mięso się dobrze zrumieni. Podawaj na świeżej sałacie z sosem z musztardy francuskiej i majonezu light.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

strefa kulturalnej jazdy woisac w google a 1 link;)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

      Efektowne i proste danie

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      tvnpix