zamknij

Shish kebab

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia turecka Kuchnia | 4 Ilość porcji
Tureckie danie w polskiej interpretacji
Ugotowałem to!7
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: RiverWoodShish kebab

Składniki

  • 400 g wołowiny lub baraniny
  • 1 cebula czerwona
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 łyżeczka startego korzenia imbiru
  • 1 łyżeczka suszonej słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki  kolendry
  • do smaku sól, pieprz
0
3

Sposób przygotowania:

Obierz i drobno posiekaj cebulę. Połącz z imbirem, kolendrą, papryką i łyżeczką oliwy. Zmiksuj dokładnie blenderem. Masę cebulową dodaj do dwukrotnie zmielonego mięsa. Dopraw solą i pieprzem.
Uformuj wałeczki i nakłuj na patyczki do szaszłyków. Smaż na patelni grillowej z odrobiną oleju do momentu kiedy mięso się dobrze zrumieni. Podawaj na świeżej sałacie z sosem z musztardy francuskiej i majonezu light.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

strefa kulturalnej jazdy woisac w google a 1 link;)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      tvnpix