zamknij

Shish kebab

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia turecka Kuchnia | 4 Ilość porcji
Tureckie danie w polskiej interpretacji
Ugotowałem to!7
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: RiverWoodShish kebab

Składniki

  • 400 g wołowiny lub baraniny
  • 1 cebula czerwona
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 łyżeczka startego korzenia imbiru
  • 1 łyżeczka suszonej słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki  kolendry
  • do smaku sól, pieprz
0
3

Sposób przygotowania:

Obierz i drobno posiekaj cebulę. Połącz z imbirem, kolendrą, papryką i łyżeczką oliwy. Zmiksuj dokładnie blenderem. Masę cebulową dodaj do dwukrotnie zmielonego mięsa. Dopraw solą i pieprzem.
Uformuj wałeczki i nakłuj na patyczki do szaszłyków. Smaż na patelni grillowej z odrobiną oleju do momentu kiedy mięso się dobrze zrumieni. Podawaj na świeżej sałacie z sosem z musztardy francuskiej i majonezu light.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

strefa kulturalnej jazdy woisac w google a 1 link;)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      tvnpix