zamknij

Skrzydełka w miodzie

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
z sosem z sera pleśniowego
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Skrzydełka w miodzie
Skrzydełka w miodzie

Składniki

  • 5 skrzydełek
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka tabasco
  • 1 łyżeczka sosu Worcestershire
  • 2 łyżki przyprawy uniwersalnej
  • 1 liść laurowy
  • szczypta ziela angielskiego
  • 1 cytryna
  • 1/4 selera naciowego
  • 2 kolby kukurydzy
  • 100 g sera pleśniowego
  • 100 g majonezu
  • 100 g kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki octu winnego
  • odrobina szczypiorku
  • odrobina cukru
  • odrobina soli
0
4

Sposób przygotowania:

  • Skrzydełka pokrój na 3 części, odrzuć lotki, a pozostałe części mieszaj z przyprawą uniwersalną, a następnie podsmaż na patelni z dodatkiem ziela angielskiego, liścia laurowego.
  • Następnie dodaj miód, tabasco, sos worcestershire i sok z cytryny.
  • Do rozdrobnionego sera pleśniowego, dodaj majonez, śmietanę, odrobinę octu winnego, posiekany szczypiorek, cukier i sól do smaku.
  • Podaj z kolba kukurydzy, kawałkami selera naciowego i sosem z sera pleśniowego.

Przepis z programu "Smaki miasta" (TVN Warszawa)

"Smaki miasta" to program dla wielbicieli dobrej kuchni, którzy nie tylko lubią jeść, ale też samodzielnie oddają się pasji gotowania. Prowadzący sprawdza najlepsze warszawskie restauracje, uważnie bada specjalności karty, po czym samodzielnie przygotowuje przepis z menu restauracji!

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

tvnpix