zamknij

Skrzydełka w miodzie

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
z sosem z sera pleśniowego
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Skrzydełka w miodzie
Skrzydełka w miodzie

Składniki

  • 5 skrzydełek
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka tabasco
  • 1 łyżeczka sosu Worcestershire
  • 2 łyżki przyprawy uniwersalnej
  • 1 liść laurowy
  • szczypta ziela angielskiego
  • 1 cytryna
  • 1/4 selera naciowego
  • 2 kolby kukurydzy
  • 100 g sera pleśniowego
  • 100 g majonezu
  • 100 g kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki octu winnego
  • odrobina szczypiorku
  • odrobina cukru
  • odrobina soli
0
4

Sposób przygotowania:

  • Skrzydełka pokrój na 3 części, odrzuć lotki, a pozostałe części mieszaj z przyprawą uniwersalną, a następnie podsmaż na patelni z dodatkiem ziela angielskiego, liścia laurowego.
  • Następnie dodaj miód, tabasco, sos worcestershire i sok z cytryny.
  • Do rozdrobnionego sera pleśniowego, dodaj majonez, śmietanę, odrobinę octu winnego, posiekany szczypiorek, cukier i sól do smaku.
  • Podaj z kolba kukurydzy, kawałkami selera naciowego i sosem z sera pleśniowego.

Przepis z programu "Smaki miasta" (TVN Warszawa)

"Smaki miasta" to program dla wielbicieli dobrej kuchni, którzy nie tylko lubią jeść, ale też samodzielnie oddają się pasji gotowania. Prowadzący sprawdza najlepsze warszawskie restauracje, uważnie bada specjalności karty, po czym samodzielnie przygotowuje przepis z menu restauracji!

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

tvnpix