zamknij

Skrzydełka w miodzie

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
z sosem z sera pleśniowego
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Skrzydełka w miodzie
Skrzydełka w miodzie

Składniki

  • 5 skrzydełek
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka tabasco
  • 1 łyżeczka sosu Worcestershire
  • 2 łyżki przyprawy uniwersalnej
  • 1 liść laurowy
  • szczypta ziela angielskiego
  • 1 cytryna
  • 1/4 selera naciowego
  • 2 kolby kukurydzy
  • 100 g sera pleśniowego
  • 100 g majonezu
  • 100 g kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki octu winnego
  • odrobina szczypiorku
  • odrobina cukru
  • odrobina soli
0
4

Sposób przygotowania:

  • Skrzydełka pokrój na 3 części, odrzuć lotki, a pozostałe części mieszaj z przyprawą uniwersalną, a następnie podsmaż na patelni z dodatkiem ziela angielskiego, liścia laurowego.
  • Następnie dodaj miód, tabasco, sos worcestershire i sok z cytryny.
  • Do rozdrobnionego sera pleśniowego, dodaj majonez, śmietanę, odrobinę octu winnego, posiekany szczypiorek, cukier i sól do smaku.
  • Podaj z kolba kukurydzy, kawałkami selera naciowego i sosem z sera pleśniowego.

Przepis z programu "Smaki miasta" (TVN Warszawa)

"Smaki miasta" to program dla wielbicieli dobrej kuchni, którzy nie tylko lubią jeść, ale też samodzielnie oddają się pasji gotowania. Prowadzący sprawdza najlepsze warszawskie restauracje, uważnie bada specjalności karty, po czym samodzielnie przygotowuje przepis z menu restauracji!

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

tvnpix