zamknij

Skrzydełka w miodzie

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
z sosem z sera pleśniowego
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Skrzydełka w miodzie
Skrzydełka w miodzie

Składniki

  • 5 skrzydełek
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka tabasco
  • 1 łyżeczka sosu Worcestershire
  • 2 łyżki przyprawy uniwersalnej
  • 1 liść laurowy
  • szczypta ziela angielskiego
  • 1 cytryna
  • 1/4 selera naciowego
  • 2 kolby kukurydzy
  • 100 g sera pleśniowego
  • 100 g majonezu
  • 100 g kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki octu winnego
  • odrobina szczypiorku
  • odrobina cukru
  • odrobina soli
0
4

Sposób przygotowania:

  • Skrzydełka pokrój na 3 części, odrzuć lotki, a pozostałe części mieszaj z przyprawą uniwersalną, a następnie podsmaż na patelni z dodatkiem ziela angielskiego, liścia laurowego.
  • Następnie dodaj miód, tabasco, sos worcestershire i sok z cytryny.
  • Do rozdrobnionego sera pleśniowego, dodaj majonez, śmietanę, odrobinę octu winnego, posiekany szczypiorek, cukier i sól do smaku.
  • Podaj z kolba kukurydzy, kawałkami selera naciowego i sosem z sera pleśniowego.

Przepis z programu "Smaki miasta" (TVN Warszawa)

"Smaki miasta" to program dla wielbicieli dobrej kuchni, którzy nie tylko lubią jeść, ale też samodzielnie oddają się pasji gotowania. Prowadzący sprawdza najlepsze warszawskie restauracje, uważnie bada specjalności karty, po czym samodzielnie przygotowuje przepis z menu restauracji!

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

tvnpix