zamknij

Śledź na buraczanym pesto

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Szybka przekąska
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: DDTVN/East NewsŚledź na buraczanym pesto

Składniki

  • 2 marynowane filety śledziowe
  • 1 średni czerwony burak
  • 2 ząbki czosnku
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 kromki ciemnego chleba
  • 50 g tartego parmezanu
  • 70-100 g orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 cytryna
  • 0,5 pęczka pietruszki
  • 0,5 pęczka kopru
  • do smaku sól, pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • Buraka ugotuj, oczyść, pokrój i włóż do blendera. Dodaj tam także orzechy, wyciśnięty albo pokrojony czosnek i posiekane zioła. Wszystko razem zmiksuj. Dodaj sok z połowy cytryny, cukier, sól, pieprz i parmezan. Wszystko wymieszaj.
  • Powoli mieszając do przygotowanej masy stopniowo dodaj oliwę. W ten sposób pesto mamy gotowe. Każdą kromkę chleba pokrój na 4 kawałki.
  • Na patelni wysusz chleb. Musi być chrupiący. Na chleb wyłóż porządną łyżkę pesto. Na nie połóż kawałek fileta śledziowego, a na to ćwiartkę cytrynowego plasterka.

 

 

 

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

tvnpix