zamknij

Śledź po skandynawsku

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Nie tylko Polacy zajadają się śledziem. Zobacz nasz przepis!
Ugotowałem to!15
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Śledź po skandynawsku

Składniki

  • 400 g  filetów śledziowych
  • 1 duża czerwona cebula
  • 3 łyżki  octu 10%
  • 1/2 szklanki wody
  • kilka listków laurowych
  • 8 ziarenek  ziela angielskiego
  • 2 łyżeczki goździków
  • 3 łyżki  cukru
0
5

Sposób przygotowania:

  • Do małego garnka wlej wodę i ocet.
  • Następnie dodaj pozostałe składniki marynaty (goździki, cukier, ziele angielskie, liście laurowe).
  • Po zagotowaniu odstaw do wystygnięcia.
  • Filety śledziowy umyj w zimnej wodzie i pokrój w cząstki.
  • Na półmisku ułóż rybę oraz plasterki czerwonej cebuli. Zalej wszystko marynatą i wstaw do lodówki na 5-7 dni.
  • Przed podaniem udekoruj natką pietruszki lub koperkiem.
Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

filety maja byc swieze? czy matiasy?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Znam ten przepis z polskiej kuchni , moja mama tak marynowała sledzie. Są pyszne!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          znam ten przepis od lat jest bardzo dobry.ja tak marynuje sledzia gdy robie go pod cebulką, jabłkiem czy w wiśniówce

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              1
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Champion cyklistów Przepis 16

              Champion cyklistów

              Niebanalna szarlotka

              Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

              Chrupiące płatki owsiane

              Pyszne i proste śniadanie

              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
              Przepis 22

              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

              Podany na delikatnym puree

              Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

              Chleb z płatkami owsianymi

              Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

              Puszyste ego Przepis 14

              Puszyste ego

              Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

              Sarna w wielkim mieście Przepis 20

              Sarna w wielkim mieście

              Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

              Takie ciasto rozweseli każdego

              Carpaccio z buraków Kasi Klich
              Przepis 66

              Carpaccio z buraków Kasi Klich

              Wytworna wersja pospolitego warzywa

              tvnpix