zamknij

Śledź po skandynawsku

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Nie tylko Polacy zajadają się śledziem. Zobacz nasz przepis!
Ugotowałem to!15
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Śledź po skandynawsku

Składniki

  • 400 g  filetów śledziowych
  • 1 duża czerwona cebula
  • 3 łyżki  octu 10%
  • 1/2 szklanki wody
  • kilka listków laurowych
  • 8 ziarenek  ziela angielskiego
  • 2 łyżeczki goździków
  • 3 łyżki  cukru
0
5

Sposób przygotowania:

  • Do małego garnka wlej wodę i ocet.
  • Następnie dodaj pozostałe składniki marynaty (goździki, cukier, ziele angielskie, liście laurowe).
  • Po zagotowaniu odstaw do wystygnięcia.
  • Filety śledziowy umyj w zimnej wodzie i pokrój w cząstki.
  • Na półmisku ułóż rybę oraz plasterki czerwonej cebuli. Zalej wszystko marynatą i wstaw do lodówki na 5-7 dni.
  • Przed podaniem udekoruj natką pietruszki lub koperkiem.
Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

filety maja byc swieze? czy matiasy?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Znam ten przepis z polskiej kuchni , moja mama tak marynowała sledzie. Są pyszne!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          znam ten przepis od lat jest bardzo dobry.ja tak marynuje sledzia gdy robie go pod cebulką, jabłkiem czy w wiśniówce

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              1
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Corpus delicti końca lata Przepis 211

              Corpus delicti końca lata

              Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

              Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

              Kopytka Piotra Kucharskiego

              Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

              Knedle ze śliwkami Przepis 1262

              Knedle ze śliwkami

              Przepis na słodki obiad

              Puszyste ego Przepis 14

              Puszyste ego

              Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

              Tatar ze śledzia
              Przepis 13

              Tatar ze śledzia

              Rybna poezja na kromce pumpernikla

              Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

              Krem z brokułów z łososiem

              Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

              Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

              Deser z mrożonych truskawek

              Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

              Harira by Joseph Seeletso
              Przepis 61

              Harira by Joseph Seeletso

              Odrobina Afryki w twojej kuchni

              tvnpix