zamknij

Śledzie marynowane w suszonych grzybach

Przepis

przystawka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Podane z delikatną sałatką ziemniaków i pora
Ugotowałem to!7
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Ernest Jagodziński City Park Hotel & ResidenceŚledzie marynowane w suszonych grzybach

Składniki

  • 20 dag śledzi Bismarck
  • 2-3 sztuki szuszonych grzybów
  • 5 łyżek  oleju rydzowego
  • 1 duży ziemniak
  • 3 cm pora
  • ćwiartka zielonego jabłka
  • 1 łyżeczka  chrzanu
  • 2 łyżki  kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1/2 pęczka  szczypiorku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • kiełki rzodkiewki  do dekoracji
  • kiełki słonecznika  do dekoracji
  • płatki chabrów  do dekoracji
  • 1 średniej wielkości ogórek kwaszony
0
9

Sposób przygotowania:

  • Suszone grzyby namocz i odstaw na 1h. Po godzinie zagotuj wywar dopraw i wystudź. Do wywaru włóż filety śledzia wlej olej rydzowy i odstaw w chłodne miejsce.
  • Ziemniaki pokrój w kostkę 1x1 cm, obgotuj na półtwardo i wystudź. Por pokrój w drobne krążki, dodaj jabłko pokrojone w kostkę. Wymieszaj wszystko ze śmietaną, majonezem i startym chrzanem.
  • Szczypiorek zblanszuj, a następnie zahartuj w zimnej wodzie z lodem. Zmiksuj dopraw solą i pieprzem oraz odrobiną oliwy.

 

Przepis:

Ernest Jagodziński, szef kuchni

City Park Hotel & Residence - Poznań

Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

dodaj proszę do sałatki ziemniaczanej:)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      a gdzie tu uzyc tego ogorka ? :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ursi5

          Przepis fajny na przystawkę, choć z zaopatrzeniem się w olej rydzowy może być problem, ale myślę, że można go zastąpić innym.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Harira by Joseph Seeletso
              Przepis 61

              Harira by Joseph Seeletso

              Odrobina Afryki w twojej kuchni

              Zupa tajska Kasi Klich
              Przepis 14

              Zupa tajska Kasi Klich

              Ogień w gardle!

              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

              Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

              Gulasz z kopytkami Przepis 197

              Gulasz z kopytkami

              Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

              Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

              Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

              Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

              Chleb orzechowy Przepis 112

              Chleb orzechowy

              Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

              Szaszłyki wyborne Przepis 59

              Szaszłyki wyborne

              Nie tylko na sezon grillowy

              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

              Włoska potrawa w polskim wydaniu

              tvnpix