zamknij

Śledzie marynowane w suszonych grzybach

Przepis

przystawka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Podane z delikatną sałatką ziemniaków i pora
Ugotowałem to!7
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Ernest Jagodziński City Park Hotel & ResidenceŚledzie marynowane w suszonych grzybach

Składniki

  • 20 dag śledzi Bismarck
  • 2-3 sztuki szuszonych grzybów
  • 5 łyżek  oleju rydzowego
  • 1 duży ziemniak
  • 3 cm pora
  • ćwiartka zielonego jabłka
  • 1 łyżeczka  chrzanu
  • 2 łyżki  kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1/2 pęczka  szczypiorku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • kiełki rzodkiewki  do dekoracji
  • kiełki słonecznika  do dekoracji
  • płatki chabrów  do dekoracji
  • 1 średniej wielkości ogórek kwaszony
0
9

Sposób przygotowania:

  • Suszone grzyby namocz i odstaw na 1h. Po godzinie zagotuj wywar dopraw i wystudź. Do wywaru włóż filety śledzia wlej olej rydzowy i odstaw w chłodne miejsce.
  • Ziemniaki pokrój w kostkę 1x1 cm, obgotuj na półtwardo i wystudź. Por pokrój w drobne krążki, dodaj jabłko pokrojone w kostkę. Wymieszaj wszystko ze śmietaną, majonezem i startym chrzanem.
  • Szczypiorek zblanszuj, a następnie zahartuj w zimnej wodzie z lodem. Zmiksuj dopraw solą i pieprzem oraz odrobiną oliwy.

 

Przepis:

Ernest Jagodziński, szef kuchni

City Park Hotel & Residence - Poznań

Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

dodaj proszę do sałatki ziemniaczanej:)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      a gdzie tu uzyc tego ogorka ? :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ursi5

          Przepis fajny na przystawkę, choć z zaopatrzeniem się w olej rydzowy może być problem, ale myślę, że można go zastąpić innym.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

              Kopytka Piotra Kucharskiego

              Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

              Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

              Kotleciki z brzoskwiniami

              Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

              Grillowany ser halloumi Przepis 41

              Grillowany ser halloumi

              Najlepszy podany z figami i orzechami

              Ryba w curry Przepis 15

              Ryba w curry

              Indie na talerzu

              Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

              Pomidorki z karmelem i lodami

              Deserowa wersja pomidora

              Wiśniowy drift Przepis 102

              Wiśniowy drift

              Sernik z sosem wiśniowym

              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

              Włoska potrawa w polskim wydaniu

              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

              Efektowne i proste danie

              tvnpix