zamknij

Śledzie marynowane w suszonych grzybach

Przepis

przystawka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Podane z delikatną sałatką ziemniaków i pora
Ugotowałem to!7
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Ernest Jagodziński City Park Hotel & ResidenceŚledzie marynowane w suszonych grzybach

Składniki

  • 20 dag śledzi Bismarck
  • 2-3 sztuki szuszonych grzybów
  • 5 łyżek  oleju rydzowego
  • 1 duży ziemniak
  • 3 cm pora
  • ćwiartka zielonego jabłka
  • 1 łyżeczka  chrzanu
  • 2 łyżki  kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1/2 pęczka  szczypiorku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • kiełki rzodkiewki  do dekoracji
  • kiełki słonecznika  do dekoracji
  • płatki chabrów  do dekoracji
  • 1 średniej wielkości ogórek kwaszony
0
9

Sposób przygotowania:

  • Suszone grzyby namocz i odstaw na 1h. Po godzinie zagotuj wywar dopraw i wystudź. Do wywaru włóż filety śledzia wlej olej rydzowy i odstaw w chłodne miejsce.
  • Ziemniaki pokrój w kostkę 1x1 cm, obgotuj na półtwardo i wystudź. Por pokrój w drobne krążki, dodaj jabłko pokrojone w kostkę. Wymieszaj wszystko ze śmietaną, majonezem i startym chrzanem.
  • Szczypiorek zblanszuj, a następnie zahartuj w zimnej wodzie z lodem. Zmiksuj dopraw solą i pieprzem oraz odrobiną oliwy.

 

Przepis:

Ernest Jagodziński, szef kuchni

City Park Hotel & Residence - Poznań

Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

dodaj proszę do sałatki ziemniaczanej:)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      a gdzie tu uzyc tego ogorka ? :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ursi5

          Przepis fajny na przystawkę, choć z zaopatrzeniem się w olej rydzowy może być problem, ale myślę, że można go zastąpić innym.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

              Deser z mrożonych truskawek

              Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

              Sarna w wielkim mieście Przepis 20

              Sarna w wielkim mieście

              Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

              Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

              Orzechowy gangster z Bronxu

              Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

              Wiśniowy drift Przepis 102

              Wiśniowy drift

              Sernik z sosem wiśniowym

              Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

              Chrupiące płatki owsiane

              Pyszne i proste śniadanie

              Kolorowa samba warzywna Przepis 21

              Kolorowa samba warzywna

              Zdrowe i pyszne danie

              Champion cyklistów Przepis 16

              Champion cyklistów

              Niebanalna szarlotka

              Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

              Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

              Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

              tvnpix