zamknij

Śledzie ze śmietaną i koperkiem

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Odkryj nowy sposób na tradycyjną potrawę
Ugotowałem to!16
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
5komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Agencja RiverWood | Agencja RiverWoodŚledzie ze śmietaną i koperkiem

Składniki

  • 350 g  filetów śledziowych
  • 2 łyżki majonezu
  • 6 łyżek kwaśnej śmietany 18%
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • 2  małe cebule
  • 1 ząbek  czosnku
  • garść koperku
  • do smaku cukier
  • do smaku sól i pieprz
0
8

Sposób przygotowania:

  • Namocz filety w wodzie i pozostaw na około godzinę.
  • Następnie odsącz je i pokrój na kawałki. Majonez i śmietanę połącz w misce.
  • Dodaj łyżeczkę musztardy, czosnek przeciśnięty przez praskę, cebulę i koperek. Wszystko dopraw solą, pieprzem i cukrem.
  • Rybę ułóż na półmisku i polej sosem. Możesz udekorować świeżo zmielonym pieprzem oraz gałązką koperku.
Zainspiruj nas

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

zobaczymy zobaczymy

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Wiśniowy drift Przepis 102

      Wiśniowy drift

      Sernik z sosem wiśniowym

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      tvnpix