zamknij

Śledzie ze śmietaną i koperkiem

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Odkryj nowy sposób na tradycyjną potrawę
Ugotowałem to!16
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
5komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Agencja RiverWood | Agencja RiverWoodŚledzie ze śmietaną i koperkiem

Składniki

  • 350 g  filetów śledziowych
  • 2 łyżki majonezu
  • 6 łyżek kwaśnej śmietany 18%
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • 2  małe cebule
  • 1 ząbek  czosnku
  • garść koperku
  • do smaku cukier
  • do smaku sól i pieprz
0
8

Sposób przygotowania:

  • Namocz filety w wodzie i pozostaw na około godzinę.
  • Następnie odsącz je i pokrój na kawałki. Majonez i śmietanę połącz w misce.
  • Dodaj łyżeczkę musztardy, czosnek przeciśnięty przez praskę, cebulę i koperek. Wszystko dopraw solą, pieprzem i cukrem.
  • Rybę ułóż na półmisku i polej sosem. Możesz udekorować świeżo zmielonym pieprzem oraz gałązką koperku.
Zainspiruj nas

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

zobaczymy zobaczymy

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Chleb orzechowy Przepis 112

      Chleb orzechowy

      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

      Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      tvnpix