zamknij

Śledzie ze śmietaną i koperkiem

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Odkryj nowy sposób na tradycyjną potrawę
Ugotowałem to!16
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
5komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Agencja RiverWood | Agencja RiverWoodŚledzie ze śmietaną i koperkiem

Składniki

  • 350 g  filetów śledziowych
  • 2 łyżki majonezu
  • 6 łyżek kwaśnej śmietany 18%
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • 2  małe cebule
  • 1 ząbek  czosnku
  • garść koperku
  • do smaku cukier
  • do smaku sól i pieprz
0
8

Sposób przygotowania:

  • Namocz filety w wodzie i pozostaw na około godzinę.
  • Następnie odsącz je i pokrój na kawałki. Majonez i śmietanę połącz w misce.
  • Dodaj łyżeczkę musztardy, czosnek przeciśnięty przez praskę, cebulę i koperek. Wszystko dopraw solą, pieprzem i cukrem.
  • Rybę ułóż na półmisku i polej sosem. Możesz udekorować świeżo zmielonym pieprzem oraz gałązką koperku.
Zainspiruj nas

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

zobaczymy zobaczymy

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

      Efektowne i proste danie

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      tvnpix