zamknij

Śledzie ze śmietaną i koperkiem

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Odkryj nowy sposób na tradycyjną potrawę
Ugotowałem to!16
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
5komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Agencja RiverWood | Agencja RiverWoodŚledzie ze śmietaną i koperkiem

Składniki

  • 350 g  filetów śledziowych
  • 2 łyżki majonezu
  • 6 łyżek kwaśnej śmietany 18%
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • 2  małe cebule
  • 1 ząbek  czosnku
  • garść koperku
  • do smaku cukier
  • do smaku sól i pieprz
0
8

Sposób przygotowania:

  • Namocz filety w wodzie i pozostaw na około godzinę.
  • Następnie odsącz je i pokrój na kawałki. Majonez i śmietanę połącz w misce.
  • Dodaj łyżeczkę musztardy, czosnek przeciśnięty przez praskę, cebulę i koperek. Wszystko dopraw solą, pieprzem i cukrem.
  • Rybę ułóż na półmisku i polej sosem. Możesz udekorować świeżo zmielonym pieprzem oraz gałązką koperku.
Zainspiruj nas

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

zobaczymy zobaczymy

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

      Krem z brokułów z łososiem

      Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      tvnpix