zamknij

Śliwkowy rarytas

Przepis

sos Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Idealny dodatek do mięs
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: BBSŚliwkowy rarytas

Składniki

  • 1 kg śliwek
  • 700 g cukru
  • 1 szklanka białego wina
0
0
  • Śliwki umyj, obierz ogonki i wypestkuj.
  • Włóż owoce do wyparzonych o osuszonych słoików, przesyp cukrem. Do słoików wlej wino.
  • Słoiki zakręć i pasteryzuj w garnku z gotująca woda przez około 15 minut.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 313

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2369

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

tvnpix