zamknij

Smażone krewetki w tempurze

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | owoce morza Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia hiszpańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Chrupiąca przekąska
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Smażone krewetki w tempurze
Autor: StockFood/AgencjaFree. Krewetki w tempurze

Składniki

  • 100 g mąki ryżowej (lub 50g mąki pszennej i 50g skrobii)
  • 1 białko
  • szczupta soli
  • 1 łyżeczka curry w proszku
  • 1 l oleju roślinnego
  • 12 sztuk dużych krewetek
  • ok. 100 g mąki ryżowej do obtoczenia
0
4

 

Sposób przygotowania:

  • Energicznym ruchem wymieszaj mąkę z białkiem, solą i curry.
  • Dolej ok. 150ml zimnej wody cały czas mieszając aż ciasto nabierze gładkiej i płynnej konsystencji.
  • Rozgrzej olej w rondlu do 170C.
  • Umyte krewetki osusz papierowym ręcznikiem i obtocz w mące a następnie w cieście.
  • Ostrożnie wkładaj na rozgrzany olej i smaż kilka minut aż ciasto nabierze złotej barwy.
  • Gotowe krewetki wyławiaj łyżką cedzakową i układaj na ręczniku papierowym by obeschły z tłuszczu.
  • Podawaj z dodatkiem sosów o różnych smakach.
Smażone krewetki w tempurze
Autor: StockFood/AgencjaFree Smażone krewetki w tempurze
Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

nie polecam. bron boze dodawac jajko. tylko bardzo zimna woda i maka

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      A dlaczego? Możesz wyjaśnić dokładniej? :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          najlepszy i szczegółowy przepis, skorzystam jutro

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Kotlety mielone na ostro Przepis 19

              Kotlety mielone na ostro

              Nowa wersja znanego dania

              Corpus delicti końca lata Przepis 211

              Corpus delicti końca lata

              Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

              Champion cyklistów Przepis 16

              Champion cyklistów

              Niebanalna szarlotka

              Zupa tajska Kasi Klich
              Przepis 14

              Zupa tajska Kasi Klich

              Ogień w gardle!

              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

              Efektowne i proste danie

              Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

              Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

              Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

              Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

              Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

              Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

              Takie ciasto rozweseli każdego

              tvnpix