zamknij

Smażone krewetki w tempurze

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | owoce morza Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia hiszpańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Chrupiąca przekąska
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Smażone krewetki w tempurze
Autor: StockFood/AgencjaFree. Krewetki w tempurze

Składniki

  • 100 g mąki ryżowej (lub 50g mąki pszennej i 50g skrobii)
  • 1 białko
  • szczupta soli
  • 1 łyżeczka curry w proszku
  • 1 l oleju roślinnego
  • 12 sztuk dużych krewetek
  • ok. 100 g mąki ryżowej do obtoczenia
0
4

 

Sposób przygotowania:

  • Energicznym ruchem wymieszaj mąkę z białkiem, solą i curry.
  • Dolej ok. 150ml zimnej wody cały czas mieszając aż ciasto nabierze gładkiej i płynnej konsystencji.
  • Rozgrzej olej w rondlu do 170C.
  • Umyte krewetki osusz papierowym ręcznikiem i obtocz w mące a następnie w cieście.
  • Ostrożnie wkładaj na rozgrzany olej i smaż kilka minut aż ciasto nabierze złotej barwy.
  • Gotowe krewetki wyławiaj łyżką cedzakową i układaj na ręczniku papierowym by obeschły z tłuszczu.
  • Podawaj z dodatkiem sosów o różnych smakach.
Smażone krewetki w tempurze
Autor: StockFood/AgencjaFree Smażone krewetki w tempurze
Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

nie polecam. bron boze dodawac jajko. tylko bardzo zimna woda i maka

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      A dlaczego? Możesz wyjaśnić dokładniej? :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          najlepszy i szczegółowy przepis, skorzystam jutro

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Harira by Joseph Seeletso
              Przepis 61

              Harira by Joseph Seeletso

              Odrobina Afryki w twojej kuchni

              Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

              Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

              Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

              Kotlety mielone na ostro Przepis 19

              Kotlety mielone na ostro

              Nowa wersja znanego dania

              Wiśniowy drift Przepis 102

              Wiśniowy drift

              Sernik z sosem wiśniowym

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

              Takie ciasto rozweseli każdego

              Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

              Deser z mrożonych truskawek

              Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

              Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
              Przepis 1017

              Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

              Najprostszy przepis na domową pizzę

              Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

              Kanapki ze smażoną makrelą

              Idealne na śniadanie lub kolację

              tvnpix