zamknij

Smażone ziemniaki

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zamiast frytek
Ugotowałem to!9
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Smażone ziemniaki
Autor: StockFood/AgencjaFree. Smażone ziemniaki

Składniki

  • 800 g obranych ziemniaków
  • 1 cebula
  • 100 g boczku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżka masła do smażenia lub smalcu
  •  sól
  •  świeżo zmielony pieprz
0
10

 

Sposób przygotowania:

  • Obierz cebulę i posiekaj w piórka. Pokrój boczek w drobno.
  • Pokrój ziemniaki w cienkie talarki. Rozpuść masło na patelni i wrzuć pokrojone ziemniaki.
  • Smaż 3-4 minuty często mieszając. Gdy ziemniaki zaczną się rumienić dodaj boczek i cebulę.
  • Często mieszając smaż dalej aż cebula się zeszkli. Oberwij liście natki i posiekaj drobno.
  • Dopraw ziemianki solą i pieprzem.
  • Na koniec posyp natką i podawaj jako danie samodzielne lub dodatek do potraw.

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Dokładnie ! Ziemniaki są wcześniej ugotowane! Poza tym kto daje tyyyyle soli? Komuś chyba życie jest nie miłe !

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      szkoda, że nikt w przepisie nie zaznaczył o tym że ziemniaki są UGOTOWANE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Ja jak robię ziemniaki smażone, to nigdy ich przedtem nie gotuję - może osoba dodająca przepis również tego nie robi?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Kolorowa samba warzywna Przepis 21

              Kolorowa samba warzywna

              Zdrowe i pyszne danie

              Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

              Orzechowy gangster z Bronxu

              Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

              Takie ciasto rozweseli każdego

              Śledzie Kasi Klich
              Przepis 34

              Śledzie Kasi Klich

              Śledź o korzennym posmaku

              Kaczka pływaczka Przepis 30

              Kaczka pływaczka

              Kaczka i ziemniaki na słodko

              Tatar ze śledzia
              Przepis 13

              Tatar ze śledzia

              Rybna poezja na kromce pumpernikla

              Chleb orzechowy Przepis 112

              Chleb orzechowy

              Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

              Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
              Przepis 1017

              Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

              Najprostszy przepis na domową pizzę

              tvnpix