zamknij

Smażone ziemniaki

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zamiast frytek
Ugotowałem to!9
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Smażone ziemniaki
Autor: StockFood/AgencjaFree. Smażone ziemniaki

Składniki

  • 800 g obranych ziemniaków
  • 1 cebula
  • 100 g boczku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżka masła do smażenia lub smalcu
  •  sól
  •  świeżo zmielony pieprz
0
10

 

Sposób przygotowania:

  • Obierz cebulę i posiekaj w piórka. Pokrój boczek w drobno.
  • Pokrój ziemniaki w cienkie talarki. Rozpuść masło na patelni i wrzuć pokrojone ziemniaki.
  • Smaż 3-4 minuty często mieszając. Gdy ziemniaki zaczną się rumienić dodaj boczek i cebulę.
  • Często mieszając smaż dalej aż cebula się zeszkli. Oberwij liście natki i posiekaj drobno.
  • Dopraw ziemianki solą i pieprzem.
  • Na koniec posyp natką i podawaj jako danie samodzielne lub dodatek do potraw.

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Dokładnie ! Ziemniaki są wcześniej ugotowane! Poza tym kto daje tyyyyle soli? Komuś chyba życie jest nie miłe !

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      szkoda, że nikt w przepisie nie zaznaczył o tym że ziemniaki są UGOTOWANE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Ja jak robię ziemniaki smażone, to nigdy ich przedtem nie gotuję - może osoba dodająca przepis również tego nie robi?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

              Kopytka Piotra Kucharskiego

              Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

              Tatar ze śledzia
              Przepis 13

              Tatar ze śledzia

              Rybna poezja na kromce pumpernikla

              Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

              Kotleciki z brzoskwiniami

              Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

              Sarna w wielkim mieście Przepis 20

              Sarna w wielkim mieście

              Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

              Wiśniowy drift Przepis 102

              Wiśniowy drift

              Sernik z sosem wiśniowym

              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
              Przepis 22

              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

              Podany na delikatnym puree

              Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

              Orzechowy gangster z Bronxu

              Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

              Babka ziemniaczana Przepis 27117

              Babka ziemniaczana

              Podlaski specjał

              tvnpix