zamknij

Smażone ziemniaki

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zamiast frytek
Ugotowałem to!9
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Smażone ziemniaki
Autor: StockFood/AgencjaFree. Smażone ziemniaki

Składniki

  • 800 g obranych ziemniaków
  • 1 cebula
  • 100 g boczku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżka masła do smażenia lub smalcu
  •  sól
  •  świeżo zmielony pieprz
0
10

 

Sposób przygotowania:

  • Obierz cebulę i posiekaj w piórka. Pokrój boczek w drobno.
  • Pokrój ziemniaki w cienkie talarki. Rozpuść masło na patelni i wrzuć pokrojone ziemniaki.
  • Smaż 3-4 minuty często mieszając. Gdy ziemniaki zaczną się rumienić dodaj boczek i cebulę.
  • Często mieszając smaż dalej aż cebula się zeszkli. Oberwij liście natki i posiekaj drobno.
  • Dopraw ziemianki solą i pieprzem.
  • Na koniec posyp natką i podawaj jako danie samodzielne lub dodatek do potraw.

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Dokładnie ! Ziemniaki są wcześniej ugotowane! Poza tym kto daje tyyyyle soli? Komuś chyba życie jest nie miłe !

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      szkoda, że nikt w przepisie nie zaznaczył o tym że ziemniaki są UGOTOWANE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Ja jak robię ziemniaki smażone, to nigdy ich przedtem nie gotuję - może osoba dodająca przepis również tego nie robi?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
              Przepis 1017

              Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

              Najprostszy przepis na domową pizzę

              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

              Włoska potrawa w polskim wydaniu

              Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

              Deser z mrożonych truskawek

              Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

              Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

              Pomidorki z karmelem i lodami

              Deserowa wersja pomidora

              Harira by Joseph Seeletso
              Przepis 61

              Harira by Joseph Seeletso

              Odrobina Afryki w twojej kuchni

              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
              Przepis 22

              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

              Klasyka na twoim stole

              Kotlety mielone na ostro Przepis 19

              Kotlety mielone na ostro

              Nowa wersja znanego dania

              Knedle ze śliwkami Przepis 1262

              Knedle ze śliwkami

              Przepis na słodki obiad

              tvnpix