zamknij

Śmietankowy Orient Express

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 5 Ilość porcji
Panna cotta w egzotycznym wydaniu!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Śmietankowy Orient Express

Składniki

  • 450 ml śmietanki kremówki
  • 2 łyżki miodu
  • 1 laska wanilii
  • 1,5 łyżeczki żelatyny
  • 5 owoców marakui
0
0
  • Owoce marakui pokrój na pół i wydrąż.
  • Miąższ przelej do miseczki.
  • Żelatynę zalej 2 łyżkami zimnej wody.
  • Śmietankę wymieszaj z miodem i ziarenkami wanilii (laskę wanilii należy przekroić na pół i wydrążyć ziarenka wanilii).
  • Do żelatyny dodaj 4 łyżki gorącej wody i dokładnie pomieszaj, aby się rozpuściła.
  • Rozpuszczoną żelatynę dodaj do śmietanki, cały czas mieszając.
  • Gotową masę wlej do wydrążonych połówek marakui i odstaw w chłodne miejsce do stężenia, na około 1 godzinę.
  • Na koniec udekoruj miąższem z marakui i listkami melisy.

Przepis pochodzi z programu "Ugotowani", gdzie deser przygotowała Joanna Dobrowolska.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

tvnpix