zamknij

Śmietankowy Orient Express

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 5 Ilość porcji
Panna cotta w egzotycznym wydaniu!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Śmietankowy Orient Express

Składniki

  • 450 ml śmietanki kremówki
  • 2 łyżki miodu
  • 1 laska wanilii
  • 1,5 łyżeczki żelatyny
  • 5 owoców marakui
0
0
  • Owoce marakui pokrój na pół i wydrąż.
  • Miąższ przelej do miseczki.
  • Żelatynę zalej 2 łyżkami zimnej wody.
  • Śmietankę wymieszaj z miodem i ziarenkami wanilii (laskę wanilii należy przekroić na pół i wydrążyć ziarenka wanilii).
  • Do żelatyny dodaj 4 łyżki gorącej wody i dokładnie pomieszaj, aby się rozpuściła.
  • Rozpuszczoną żelatynę dodaj do śmietanki, cały czas mieszając.
  • Gotową masę wlej do wydrążonych połówek marakui i odstaw w chłodne miejsce do stężenia, na około 1 godzinę.
  • Na koniec udekoruj miąższem z marakui i listkami melisy.

Przepis pochodzi z programu "Ugotowani", gdzie deser przygotowała Joanna Dobrowolska.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

tvnpix