zamknij

Soczysta sałatka z arbuzem, rukolą i polędwiczkami wieprzowymi

Przepis

sałatka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
uczta smakosza
Autor przepisu:
Sałatka od "uczta smakosza"
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: uczta smakoszaSoczysta sałatka z arbuzem, rukolą i polędwiczkami wieprzowymi

Składniki

  • 1 opakowania roszponki
  • 1 opakowania rukoli
  • 1/4 arbuza
  • 1/2 kg polędwiczek wieprzowych
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 1 opakowania sera Castello Danish Blue
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • sok z 1/2 cytryny
  • 50 ml Aceto Balsamico di Modena
  • sól i pieprz do smaku
0
1

Sposób przygotowania:

  • Polędwiczki pokrój na cienkie plastry pamiętając, aby kroić w poprzek włókien, następnie wrzuć do marynaty złożonej z sosu sojowego, oliwy z oliwek, oli i pieprzu i marynuj przez 1h.
  • Po tym czasie smaż z dwóch stron po 3 min, aż się mięso zrumieni. Opłukane i osuszone sałaty ułóż  na talerzu, następnie na sałatę połóż usmażone i wystudzone polędwiczki, pomidorki koktajlowe, arbuza wykrawanego łyżeczką (bez pestek) oraz ser Danish Blue pokrojony w kostkę.
  • Całość skrop sokiem z cytryny oraz polej Aceto Balsamico. Na koniec dopraw wedle uznania solą i pieprzem, dodatkowo można przed samym zjedzeniem polać całość oliwą z oliwek. Podawaj z chrupiącą i pikantną macą.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

tvnpix