zamknij

Sos grecki do jajek

Przepis

sos Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | przyprawy Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia grecka Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Aromatyczny południowy sos
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSSos grecki do jajek

Składniki

  •  sól, pieprz, ocet winny
  • 10-12 ząbków czosnku
  • 3-4 kromki suchej bułki
  • 1 ugotowany ziemniak
  • 1 szklanka oliwy
0
0
  • Obierz czosnek z łupinek, włóż do moździerza i ucieraj dodając na przemian sucha bułkę i po trosze oliwy.
  • Zagęszczaj ugotowanym ziemniakiem, dodaj ocet winny i ewentualnie trochę wody gdy masa jest za gęsta. W zależności od preferencji możesz utrzeć sos na gęsty puch albo pozostawić trochę niedotartych kawałeczków.
  • Idealny do jajek na twardo.
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Najstarsi Grecy nigdy nie słyszeli o takim sosie! Skąd ten przepis?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Knedle ze śliwkami Przepis 1262

      Knedle ze śliwkami

      Przepis na słodki obiad

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      tvnpix