Sos z pieczonych papryk
Przepis
sos Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Autor przepisu:
Grzegorz Łapanowski
Świetny dodatek do potraw
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 2 czerwone papryki
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz do smaku
0
2
Sposób przygotowania:
- Papryki umyj, ułóż na blasze, polej oliwą, dopraw solą, pieprzem i piecz, aż skórka przyrumieni się równomiernie. Opcjonalnie, możesz je dodać do pieczenia zioła: tymiank, rozmaryn, oregano
- Upieczone papryki zaknij w słoiczku, bądź w plastikowej torebce, by zaparowały, co ułatwi zdjęcie skórki. Obierz i wytnij gniazda nasienne
- Zblenduj na gładko z odrobiną oliwy extra virgin
Gotowe! Super proste, a jakie smaczne!
Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux.
Płyta indukcyjna Infinite zapewnia maksymalną swobodę. Możesz korzystać z garnków o różnych kształtach i wielkości, a do tego dowolnie umieszczać je na powierzchni płyty – wystarczy,
że dno naczynia zakryje jedno z czterech widocznych oznaczeń.

Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.