zamknij

Sos z pieczonych papryk

Przepis

sos Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Grzegorz Łapanowski
Autor przepisu:
Świetny dodatek do potraw
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Sos z pieczonych papryk
Autor: kulinarni.pl/3tv Sos z pieczonych papryk

Składniki

  • 2 czerwone papryki
  •  oliwa z oliwek
  •  sól i pieprz do smaku
0
2

 

 

Sposób przygotowania:

  • Papryki umyj, ułóż na blasze, polej oliwą, dopraw solą, pieprzem i piecz, aż skórka przyrumieni się równomiernie. Opcjonalnie, możesz je dodać do pieczenia zioła: tymiank, rozmaryn, oregano
  • Upieczone papryki zaknij w słoiczku, bądź w plastikowej torebce, by zaparowały, co ułatwi zdjęcie skórki. Obierz i wytnij gniazda nasienne
  • Zblenduj na gładko z odrobiną oliwy extra virgin

 

Gotowe! Super proste, a jakie smaczne!

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux.

Płyta indukcyjna Infinite zapewnia maksymalną swobodę. Możesz korzystać z garnków o różnych kształtach i wielkości, a do tego dowolnie umieszczać je na powierzchni płyty – wystarczy,
że dno naczynia zakryje jedno z czterech widocznych oznaczeń.

 

Electrolux
Autor: BBS Electrolux

 


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2369

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 313

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

tvnpix