zamknij

Sos z pieczonych papryk

Przepis

sos Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Grzegorz Łapanowski
Autor przepisu:
Świetny dodatek do potraw
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Sos z pieczonych papryk
Autor: kulinarni.pl/3tv Sos z pieczonych papryk

Składniki

  • 2 czerwone papryki
  •  oliwa z oliwek
  •  sól i pieprz do smaku
0
2

 

 

Sposób przygotowania:

  • Papryki umyj, ułóż na blasze, polej oliwą, dopraw solą, pieprzem i piecz, aż skórka przyrumieni się równomiernie. Opcjonalnie, możesz je dodać do pieczenia zioła: tymiank, rozmaryn, oregano
  • Upieczone papryki zaknij w słoiczku, bądź w plastikowej torebce, by zaparowały, co ułatwi zdjęcie skórki. Obierz i wytnij gniazda nasienne
  • Zblenduj na gładko z odrobiną oliwy extra virgin

 

Gotowe! Super proste, a jakie smaczne!

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux.

Płyta indukcyjna Infinite zapewnia maksymalną swobodę. Możesz korzystać z garnków o różnych kształtach i wielkości, a do tego dowolnie umieszczać je na powierzchni płyty – wystarczy,
że dno naczynia zakryje jedno z czterech widocznych oznaczeń.

 

Electrolux
Autor: BBS Electrolux

 


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

tvnpix