zamknij

Sos ziołowy

Przepis

sos Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | zioła Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Aromatyczny dodatek do mięs
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSSos ziołowy

Składniki

  • 3/4 szklanki  majonezu
  • 1/4 szklanki  jogurtu
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki  posiekanej bazylii
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka  marynowanego zielonego pieprzu,
  • sól  do smaku
0
5

Sposób przygotowania:


Majonez zmieszaj z jogurtem, dodaj posiekane zioła.

Ząbki czosnku usmaż na patelni, odłóż jeden, dwa ząbki i kilka kulek pieprzu do dekoracji. Pozostały czosnek razem z pieprzem i solą utrzyj w moździerzu. Dodaj do sosu, dobrze wymieszaj.

Wyłóż do miseczki udekoruj podsmażonym czosnkiem i kulkami pieprzu.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

osobiście sos jest bardzo dobry lecz nie wiem czy trafi smakiem do innych osób

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      bardzo dobry sos -polecam :D Ale jak dla mnie mało przekonujący ,może dlatego ,że jestem przekonana do gotowych sosów ze słoiczka :P

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Śledzie Kasi Klich
          Przepis 34

          Śledzie Kasi Klich

          Śledź o korzennym posmaku

          Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

          Pomidorki z karmelem i lodami

          Deserowa wersja pomidora

          Atletyczny kurczak Przepis 20

          Atletyczny kurczak

          Pomysł na lekkie drugie danie

          Champion cyklistów Przepis 16

          Champion cyklistów

          Niebanalna szarlotka

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

          Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

          Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

          Orzechowy gangster z Bronxu

          Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

          Pudding z bagietki Przepis 17

          Pudding z bagietki

          Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

          Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

          Bifeki faszerowane serem feta

          Kotlety po grecku

          tvnpix