zamknij

Spaghetti Carbonara

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | makaron Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Pasta, którą uwielbiamy
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
14komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Spaghetti Carbonara
Autor: StockFood/AgencjaFree. Spaghetti Carbonara

Składniki

  • 500 g makaronu spaghetti
  •  sól
  •  świeżo zmielony pieprz
  • 6 żółtek
  • 300 ml śmietany
  • 240 g wędzonego boczku
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • ok. 75 g startego parmezanu
0
6

Sposób przygotowania:

  • Ugotuj makaron al dente.
  • Wymieszaj żółtka ze śmietaną i dwiema szczyptami soli. Pokrój boczek w drobną kostkę.
  • Posiekaj drobno czosnek. Rozgrzej oliwę na patelni i usmaż boczek razem z czosnkiem często mieszając.
  • Po kilku minutach dodaj odcedzony makaron i wymieszaj.
  • Dodaj mieszankę śmietanowo-jajeczną i dokładnie wymieszaj.
  • Przed podaniem oprósz świeżo zmielonym pieprzem i parmezanem.

 

 

 

Zainspiruj nas

Zobacz również

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

tvnpix