zamknij

Spaghetti z fetą i szpinakiem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | makaron Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 2 Ilość porcji
whiness
Autor przepisu:
Zdrowe połączenie
Ugotowałem to!12
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
10komentarzy
Makaron ze szpinakiem

Składniki

  • 150g makaron spaghetti
  • 100g łosoś surowy
  • 150g feta
  • 100g szpinak
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnek
  • 1 łyżka masło
0
9

Sposób przygotowania:

  • Makaron wrzuć do osolonej gotującej się wody i gotuj według instrukcji na opakowaniu
  • Na maśle podsmaż pokrojoną cebulę, czosnek, a następnie dodaj rozdrobnionego łososia i szpinak
  • Dopraw wedle uznania pieprzem i solą, a na samym końcu dodaj pokruszoną fetę i mieszaj, trzymając na ogniu jeszcze kilka minut
  • Wyłóż powstałą masę na makaron i dekoruj pozostałą fetą
Zainspiruj nas

Komentarze (10)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Pycha spaghetti, ja zamiast fety używam ser bałkański(np.z lidla), jest trochę delikatniejszy.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      robię ten przepis często i za każdym razem wychodzi znakomicie, z resztą jak wszystko ze szpinakiem.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          a szpinak mrożony?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              nie brzmi zachecajaco. cebuli mowimy do szpinaku stanowcze nie!
              ja bym zrobila to tak:
              na patelnie maselko, potem szpinak lyzeczka cukru(dla zachowania ladnego koloru szpinaku), nastepnie czosnek dusimy chwile, dodajemy troszke smietanki, a a koncu feta z lososiem. mysleze ta wersja jest lepsza. ;)

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  fuuuuuujjjjjjjjjjjjjj

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      zrobiłabym tak samo:) też nie przepadam za cebul a w szpinaku

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          polecam! bardzo dobre! :)

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              A mi nie smakowało

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  Pomoc | Zasady forum
                                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                  Zobacz również

                                  Śledzie Kasi Klich
                                  Przepis 34

                                  Śledzie Kasi Klich

                                  Śledź o korzennym posmaku

                                  Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

                                  Krem z brokułów z łososiem

                                  Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

                                  Corpus delicti końca lata Przepis 211

                                  Corpus delicti końca lata

                                  Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                                  Kotlety mielone na ostro Przepis 19

                                  Kotlety mielone na ostro

                                  Nowa wersja znanego dania

                                  Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

                                  Kociołek łososiowo-pomidorowy

                                  Przepyszna zupa — do wypróbowania!

                                  Przysmak młodości Przepis 137

                                  Przysmak młodości

                                  Kanapka idealna!

                                  Gulasz z kopytkami Przepis 197

                                  Gulasz z kopytkami

                                  Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                                  Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

                                  Pomidorki z karmelem i lodami

                                  Deserowa wersja pomidora

                                  tvnpix