zamknij

Spaghetti z fetą i szpinakiem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | makaron Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 2 Ilość porcji
whiness
Autor przepisu:
Zdrowe połączenie
Ugotowałem to!12
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
10komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Makaron ze szpinakiem

Składniki

  • 150g makaron spaghetti
  • 100g łosoś surowy
  • 150g feta
  • 100g szpinak
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnek
  • 1 łyżka masło
0
9

Sposób przygotowania:

  • Makaron wrzuć do osolonej gotującej się wody i gotuj według instrukcji na opakowaniu
  • Na maśle podsmaż pokrojoną cebulę, czosnek, a następnie dodaj rozdrobnionego łososia i szpinak
  • Dopraw wedle uznania pieprzem i solą, a na samym końcu dodaj pokruszoną fetę i mieszaj, trzymając na ogniu jeszcze kilka minut
  • Wyłóż powstałą masę na makaron i dekoruj pozostałą fetą
Zainspiruj nas

Komentarze (10)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Pycha spaghetti, ja zamiast fety używam ser bałkański(np.z lidla), jest trochę delikatniejszy.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      robię ten przepis często i za każdym razem wychodzi znakomicie, z resztą jak wszystko ze szpinakiem.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          a szpinak mrożony?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              nie brzmi zachecajaco. cebuli mowimy do szpinaku stanowcze nie!
              ja bym zrobila to tak:
              na patelnie maselko, potem szpinak lyzeczka cukru(dla zachowania ladnego koloru szpinaku), nastepnie czosnek dusimy chwile, dodajemy troszke smietanki, a a koncu feta z lososiem. mysleze ta wersja jest lepsza. ;)

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  fuuuuuujjjjjjjjjjjjjj

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      zrobiłabym tak samo:) też nie przepadam za cebul a w szpinaku

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          polecam! bardzo dobre! :)

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              A mi nie smakowało

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  Pomoc | Zasady forum
                                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                  Zobacz również

                                  Szaszłyki wyborne Przepis 59

                                  Szaszłyki wyborne

                                  Nie tylko na sezon grillowy

                                  Przysmak młodości Przepis 137

                                  Przysmak młodości

                                  Kanapka idealna!

                                  Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

                                  Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

                                  Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

                                  Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

                                  Kotleciki z brzoskwiniami

                                  Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

                                  Chleb orzechowy Przepis 112

                                  Chleb orzechowy

                                  Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

                                  Atletyczny kurczak Przepis 20

                                  Atletyczny kurczak

                                  Pomysł na lekkie drugie danie

                                  Zupa tajska Kasi Klich
                                  Przepis 14

                                  Zupa tajska Kasi Klich

                                  Ogień w gardle!

                                  Harira by Joseph Seeletso
                                  Przepis 61

                                  Harira by Joseph Seeletso

                                  Odrobina Afryki w twojej kuchni

                                  tvnpix