zamknij

Spaghetti z łososiem i koperkiem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Obiad w 30 minut!
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj

Składniki

  • 500 g spaghetti
  •  sól
  • 500 g filetu z łososia bez skóry
  • 1/2 pęczka koperku
  • 300 ml śmietany 30%
  •  świeżo zmielony pieprz
  • 2 łyżeczki skórki startej z cytryny
0
2

 

Sposób przygotowania:

  • W dużym garnku zagotuj 6 l wody, dodaj 2 płaskie łyżki soli i ugotuj makaron al dente.
  • Łososia umyj, osusz i pokrój w plastry.
  • Koperek umyj, wysusz i posiekaj.
  • W szerokim garnku podgrzej śmietanę, dodaj sól, pieprz i skórkę z cytryny, gotuj przez około 2-3 minuty.
  • Następnie zmniejsz ogień i dodaj łososia. Gotuj w śmietanie około 3 minuty.
  • Dopraw do smaku.
  • Dodaj odcedzony makaron, koperek, delikatnie wymieszaj i podawaj.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

na początku zdawało mi się że będzie niedobre ale zostałem miło zaskoczony ,a teraz polecam wszystkim

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Uwielbiam spaghetti, teraz w Lidlu będzie tydzień włoski i super długi makaron spaghetti lub trzykolorowy, na pewno się skuszę :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

          Podany na delikatnym puree

          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
          Przepis 1017

          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

          Najprostszy przepis na domową pizzę

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

          Takie ciasto rozweseli każdego

          Babka ziemniaczana Przepis 27117

          Babka ziemniaczana

          Podlaski specjał

          Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

          Pomidorki z karmelem i lodami

          Deserowa wersja pomidora

          Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

          Sałatka z marynowanymi grzybami

          Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

          Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

          Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

          Gulasz z fasolki z zielonym chili

          Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

          tvnpix