zamknij

Spring Rolls

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | owoce morza Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zawijaj w papier ryżowy
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: East News/Dzień Dobry TVNSpring Rolls

Składniki

  •  mięta
  •  sałata
  •  marchew
  •  awokado
  •  krewetki
  •  gruszka
  •  kolendra
  •  papier ryżowy
  •  makaron ryżowy
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Warzywa pokrój w cienkie paseczki * „julienne”.
  • Oberwij listki mięty.
  • Przygotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Namocz papier ryżowy na 15 sekund w wodzie, połóż go na deskę i ułóż na nim wszystkie dodatki.
  • Zawiń warzywa i zioła w papier, tak jak naleśniki lub gołąbki.
  • Pokrój na pół lub na kilka części.

* julienne - technika krojenia warzyw lub mięsa polegająca na pokrojeniu produktu na długie, cienkie i równe słupki o długości ok. 5 cm i średnicy ok. 2 mm.

Przepisy z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor przepisu: Jerzy Nogal.

 

 


Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
ejurna

A po ich wykonaniu to wrzucać na głęboki olej czy na talerz? A może do wiadra? Jakoś nie do końca dopowiedziano ten przepis, skoro wąty mam...

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      yy a z krewetkami co ja mam zrobić piec czy niee i ptoem to piec czy nie bo nie wiem .. -.- jakiśdziwny ten przepiss

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

          Podany na delikatnym puree

          Grillowany ser halloumi Przepis 41

          Grillowany ser halloumi

          Najlepszy podany z figami i orzechami

          Chleb orzechowy Przepis 112

          Chleb orzechowy

          Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

          Zupa tajska Kasi Klich
          Przepis 14

          Zupa tajska Kasi Klich

          Ogień w gardle!

          Śledzie Kasi Klich
          Przepis 34

          Śledzie Kasi Klich

          Śledź o korzennym posmaku

          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

          Efektowne i proste danie

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

          Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

          Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

          tvnpix