zamknij

Stek z antrykotu Piotra Kucharskiego

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Soczyste mięso na obiad
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Studioo Małgorzata KujdaStek z antrykotu Piotra Kucharskiego

Składniki

  • 1 stek z antrykotu np. Rib Eye lub New York stek (300 g)
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 gałązka rozmarynu
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia
0
1

Sposób przygotowania:

Rozgrzej patelnię o grubym dnie. Ręcznikiem papierowym osusz stek, przypraw pieprzem, polej oliwą i delikatnie wmasuj to w mięso. Smaż z obu stron (około 4 minut), często obracając. Wstaw mięso do piekarnika rozgrzanego do 150ºC na około 6 minut. Następnie odstaw stek na 10 minut, aby „odpoczął”. Po tym czasie obficie posyp go solą, natrzyj rozgniecionym ząbkiem czosnku i gałązką rozmarynu. Pokrój w ukośne plastry.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

"odstaw stek na 10 minut" - a potem wyrzuć do kosza, bo do tego będzie się nadawał. 2 minuty odpoczynku w zupełności wystarczą.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

      Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

      Kolorowa samba warzywna

      Zdrowe i pyszne danie

      Knedle ze śliwkami Przepis 1262

      Knedle ze śliwkami

      Przepis na słodki obiad

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      tvnpix