zamknij

Stek z łososia

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia amerykańska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Z masełkiem ziołowym
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Autor: Blue CactusStek z łososia

Składniki

  • 1 dzwonko łososia (200-250g)
  • 80 g białego ryżu
  • kilka gałązek świeżej kolendry
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • kilka gałązek świeżego rozmarynu
  • 50 g masła
  • 1 słodka papryka
  • 1 mała cukinia
  • 1 mały bakłażan
  • 1 mała cebula
  • 1/2 łyżeczki przyprawy Southwest Dry Rub
0
4

Sposób przygotowania:

  • Masełko ziołowe: do masła o temperaturze pokojowej dodaj wszystkie drobno posiekane zioła oraz Dry Rub, zostaw tylko trochę kolendry, którą później dodasz do ryżu. Całość dobrze mieszaj i odstaw w chłodne miejsce
  • Warzywa: paprykę, cukinię, bakłażana i cebulę pokrój w małe cząstki i grilluj
  • Przed położeniem łososia na grillu ruszt dokładnie smaruj szmatką zamoczoną w oliwie (pamiętaj że grillując ryby zawsze rozgrzewaj grill do wysokiej temp. co zapobiega przywieraniu do rusztu), grilluj łososia kilka minut z jednej i kilka minut z drugiej strony ( długość grillowania zależy od grubości steka ) posypując solą morską i świeżo mielonym pieprzem
  • Ugotowany ryż mieszaj z kolendrą, wyłóż na na talerz z warzywami i stekiem z łososia
  • Wykańcz masełkiem ziołowym i podaj z sosem Cilantro Ranch (sos na bazie kolendry)

Przepis z restauracji Blue Cactus, Warszawa - ul. Zajączkowska 11

Patrick Hanna - Szef kuchni "Blue Catus"

Patrick Hanna - szef kuchni "Blue Cactus"
Autor: Blue Cactus Patrick Hanna - szef kuchni "Blue Cactus"
Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Wszystko pięknie, ładnie... ale dlaczego to się znalazło w przepisach na dania wegetariańskie? o.O

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      FAJNY PRZEPIS NA GRILL

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Bardzo dobre

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
              Przepis 1017

              Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

              Najprostszy przepis na domową pizzę

              Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

              Chleb z płatkami owsianymi

              Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

              Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

              Sałatka z marynowanymi grzybami

              Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

              Zupa tajska Kasi Klich
              Przepis 14

              Zupa tajska Kasi Klich

              Ogień w gardle!

              Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

              Chrupiące płatki owsiane

              Pyszne i proste śniadanie

              Kolorowa samba warzywna Przepis 21

              Kolorowa samba warzywna

              Zdrowe i pyszne danie

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

              Takie ciasto rozweseli każdego

              Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

              Orzechowy gangster z Bronxu

              Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

              tvnpix