zamknij

Stek z wołowiny w plastrach

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Z opiekanym kozim serem w konfiturze z orzechami włoskimi
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
7komentarzy
Stek z wołowiny w plastrach
Autor: Liza Taste/montaż: iBackstage Stek z wołowiny w plastrach

Składniki

  •  Pimento (mus z żółtej papryki):
  • 1 żółta papryka pokrojona w kostkę
  • 4 łyżki białego cukru
  • 100 ml octu
  • 300 ml wody
  •  Pesto z rukoli:
  •  rukola
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • szczypta soli
  • szczypta  imbiru
  •  udziec wołowy
  •  oliwa z oliwek do smażenia
  •  ser kozi
0
0

Sposób przygotowania:


Dekoracja: Serwowany na poduszce z pesto z rukoli i pimento z żółtej papryki

Pimento( mus)z papryki:

  • Gotuj wodę z octem i cukrem . Kiedy woda się zagotuje wrzuć paprykę i gotuj do miękkości.
  • Potem miksuj blenderem do konsystencji musu.


Pesto z rukoli:

  • Do blendera wrzuć: szczyptę imbiru, rukolę, oliwę i szczyptę soli. Miksuj.
  • Orzechy włoskie podgrzej na suchej patelni.
  • Ser Kozi podsmaż na patelni z odrobiną oliwy z oliwek aż się zarumieni z każdej strony.
  • Nie rozbijaj udźca wołowego. Smaruj oliwa z oliwy z każdej strony.
  • Podsmaż z dwóch stron aby złapał kolor oraz po bokach i połóż na deskę aby odpoczęło z 10 min.
  • Później pokrój w bardzo cienkie plastry.
  • Serwuj na talerzu według własnej kompozycji wszystkie składniki.

Przepis przygotowała Liza Taste i Darek Kuźniak.

Liza Taste - absolutna pasjonatka mody i jedzenia, która połączyła swoje dwie największe pasje w jedną całość. Autorka pierwszego w Polsce bloga Fashion & Food. Producentka programów kulinarno- modowych. Kocha jeść, gotować, odkrywać nowe smaki oraz ubierać się w stylu potraw jakie gotuje. Stylizacje tworzy inspirując się wnętrzem restauracji, kolorystyką potrawy albo skojarzeniami jakie wzbudza u niej konkretne danie.

https://www.facebook.com/CookishStylish?ref=hl

 

Liza Taste
Autor: YouTube/LizaTaste Liza Taste

 

Liza Taste
Autor: YouTube/LizaTaste Liza Taste

Zainspiruj nas

Komentarze (7)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Ja uwielbiam stek w sosie musztardowym. Używam do tego mega pysznej musztardy z Develeya. Wychodzi super, ale muszę też wypróbować ten przepis :))

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      zaraz się biorę za gotowanie...

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          bardzo smaczny program

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Ja jeszcze przykryłbym kołderką z tobitamburu

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

                  Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

                  Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

                  Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                  Sałatka z marynowanymi grzybami

                  Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                  Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

                  Pomidorki z karmelem i lodami

                  Deserowa wersja pomidora

                  Wiśniowy drift Przepis 102

                  Wiśniowy drift

                  Sernik z sosem wiśniowym

                  Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                  Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                  Pizza godna królów

                  Babka ziemniaczana Przepis 27117

                  Babka ziemniaczana

                  Podlaski specjał

                  Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

                  Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

                  Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

                  Kolorowa samba warzywna Przepis 21

                  Kolorowa samba warzywna

                  Zdrowe i pyszne danie

                  tvnpix