zamknij

Stek z wołowiny w plastrach

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Z opiekanym kozim serem w konfiturze z orzechami włoskimi
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
7komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Stek z wołowiny w plastrach
Autor: Liza Taste/montaż: iBackstage Stek z wołowiny w plastrach

Składniki

  •  Pimento (mus z żółtej papryki):
  • 1 żółta papryka pokrojona w kostkę
  • 4 łyżki białego cukru
  • 100 ml octu
  • 300 ml wody
  •  Pesto z rukoli:
  •  rukola
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • szczypta soli
  • szczypta  imbiru
  •  udziec wołowy
  •  oliwa z oliwek do smażenia
  •  ser kozi
0
0

Sposób przygotowania:


Dekoracja: Serwowany na poduszce z pesto z rukoli i pimento z żółtej papryki

Pimento( mus)z papryki:

  • Gotuj wodę z octem i cukrem . Kiedy woda się zagotuje wrzuć paprykę i gotuj do miękkości.
  • Potem miksuj blenderem do konsystencji musu.


Pesto z rukoli:

  • Do blendera wrzuć: szczyptę imbiru, rukolę, oliwę i szczyptę soli. Miksuj.
  • Orzechy włoskie podgrzej na suchej patelni.
  • Ser Kozi podsmaż na patelni z odrobiną oliwy z oliwek aż się zarumieni z każdej strony.
  • Nie rozbijaj udźca wołowego. Smaruj oliwa z oliwy z każdej strony.
  • Podsmaż z dwóch stron aby złapał kolor oraz po bokach i połóż na deskę aby odpoczęło z 10 min.
  • Później pokrój w bardzo cienkie plastry.
  • Serwuj na talerzu według własnej kompozycji wszystkie składniki.

Przepis przygotowała Liza Taste i Darek Kuźniak.

Liza Taste - absolutna pasjonatka mody i jedzenia, która połączyła swoje dwie największe pasje w jedną całość. Autorka pierwszego w Polsce bloga Fashion & Food. Producentka programów kulinarno- modowych. Kocha jeść, gotować, odkrywać nowe smaki oraz ubierać się w stylu potraw jakie gotuje. Stylizacje tworzy inspirując się wnętrzem restauracji, kolorystyką potrawy albo skojarzeniami jakie wzbudza u niej konkretne danie.

https://www.facebook.com/CookishStylish?ref=hl

 

Liza Taste
Autor: YouTube/LizaTaste Liza Taste

 

Liza Taste
Autor: YouTube/LizaTaste Liza Taste

Zainspiruj nas

Komentarze (7)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Ja uwielbiam stek w sosie musztardowym. Używam do tego mega pysznej musztardy z Develeya. Wychodzi super, ale muszę też wypróbować ten przepis :))

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      zaraz się biorę za gotowanie...

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          bardzo smaczny program

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Ja jeszcze przykryłbym kołderką z tobitamburu

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Wiśniowy drift Przepis 102

                  Wiśniowy drift

                  Sernik z sosem wiśniowym

                  Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

                  Orzechowy gangster z Bronxu

                  Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

                  Kaczka pływaczka Przepis 30

                  Kaczka pływaczka

                  Kaczka i ziemniaki na słodko

                  Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

                  Deser z mrożonych truskawek

                  Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

                  Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

                  Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

                  Takie ciasto rozweseli każdego

                  Knedle ze śliwkami Przepis 1262

                  Knedle ze śliwkami

                  Przepis na słodki obiad

                  Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

                  Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

                  Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

                  Grillowany ser halloumi Przepis 41

                  Grillowany ser halloumi

                  Najlepszy podany z figami i orzechami

                  tvnpix