zamknij

Stek z wołowiny w plastrach

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Z opiekanym kozim serem w konfiturze z orzechami włoskimi
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
7komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Stek z wołowiny w plastrach
Autor: Liza Taste/montaż: iBackstage Stek z wołowiny w plastrach

Składniki

  •  Pimento (mus z żółtej papryki):
  • 1 żółta papryka pokrojona w kostkę
  • 4 łyżki białego cukru
  • 100 ml octu
  • 300 ml wody
  •  Pesto z rukoli:
  •  rukola
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • szczypta soli
  • szczypta  imbiru
  •  udziec wołowy
  •  oliwa z oliwek do smażenia
  •  ser kozi
0
0

Sposób przygotowania:


Dekoracja: Serwowany na poduszce z pesto z rukoli i pimento z żółtej papryki

Pimento( mus)z papryki:

  • Gotuj wodę z octem i cukrem . Kiedy woda się zagotuje wrzuć paprykę i gotuj do miękkości.
  • Potem miksuj blenderem do konsystencji musu.


Pesto z rukoli:

  • Do blendera wrzuć: szczyptę imbiru, rukolę, oliwę i szczyptę soli. Miksuj.
  • Orzechy włoskie podgrzej na suchej patelni.
  • Ser Kozi podsmaż na patelni z odrobiną oliwy z oliwek aż się zarumieni z każdej strony.
  • Nie rozbijaj udźca wołowego. Smaruj oliwa z oliwy z każdej strony.
  • Podsmaż z dwóch stron aby złapał kolor oraz po bokach i połóż na deskę aby odpoczęło z 10 min.
  • Później pokrój w bardzo cienkie plastry.
  • Serwuj na talerzu według własnej kompozycji wszystkie składniki.

Przepis przygotowała Liza Taste i Darek Kuźniak.

Liza Taste - absolutna pasjonatka mody i jedzenia, która połączyła swoje dwie największe pasje w jedną całość. Autorka pierwszego w Polsce bloga Fashion & Food. Producentka programów kulinarno- modowych. Kocha jeść, gotować, odkrywać nowe smaki oraz ubierać się w stylu potraw jakie gotuje. Stylizacje tworzy inspirując się wnętrzem restauracji, kolorystyką potrawy albo skojarzeniami jakie wzbudza u niej konkretne danie.

https://www.facebook.com/CookishStylish?ref=hl

 

Liza Taste
Autor: YouTube/LizaTaste Liza Taste

 

Liza Taste
Autor: YouTube/LizaTaste Liza Taste

Zainspiruj nas

Komentarze (7)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Ja uwielbiam stek w sosie musztardowym. Używam do tego mega pysznej musztardy z Develeya. Wychodzi super, ale muszę też wypróbować ten przepis :))

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      zaraz się biorę za gotowanie...

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          bardzo smaczny program

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Ja jeszcze przykryłbym kołderką z tobitamburu

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Corpus delicti końca lata Przepis 211

                  Corpus delicti końca lata

                  Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                  Sarna w wielkim mieście Przepis 20

                  Sarna w wielkim mieście

                  Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

                  Atletyczny kurczak Przepis 20

                  Atletyczny kurczak

                  Pomysł na lekkie drugie danie

                  Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

                  Kotleciki z brzoskwiniami

                  Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

                  Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

                  Kopytka Piotra Kucharskiego

                  Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

                  Ryba w curry Przepis 15

                  Ryba w curry

                  Indie na talerzu

                  Śledzie Kasi Klich
                  Przepis 34

                  Śledzie Kasi Klich

                  Śledź o korzennym posmaku

                  Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
                  Przepis 22

                  Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

                  Klasyka na twoim stole

                  tvnpix