zamknij

Stek z wołowiny w plastrach

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Z opiekanym kozim serem w konfiturze z orzechami włoskimi
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
7komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Stek z wołowiny w plastrach
Autor: Liza Taste/montaż: iBackstage Stek z wołowiny w plastrach

Składniki

  •  Pimento (mus z żółtej papryki):
  • 1 żółta papryka pokrojona w kostkę
  • 4 łyżki białego cukru
  • 100 ml octu
  • 300 ml wody
  •  Pesto z rukoli:
  •  rukola
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • szczypta soli
  • szczypta  imbiru
  •  udziec wołowy
  •  oliwa z oliwek do smażenia
  •  ser kozi
0
0

Sposób przygotowania:


Dekoracja: Serwowany na poduszce z pesto z rukoli i pimento z żółtej papryki

Pimento( mus)z papryki:

  • Gotuj wodę z octem i cukrem . Kiedy woda się zagotuje wrzuć paprykę i gotuj do miękkości.
  • Potem miksuj blenderem do konsystencji musu.


Pesto z rukoli:

  • Do blendera wrzuć: szczyptę imbiru, rukolę, oliwę i szczyptę soli. Miksuj.
  • Orzechy włoskie podgrzej na suchej patelni.
  • Ser Kozi podsmaż na patelni z odrobiną oliwy z oliwek aż się zarumieni z każdej strony.
  • Nie rozbijaj udźca wołowego. Smaruj oliwa z oliwy z każdej strony.
  • Podsmaż z dwóch stron aby złapał kolor oraz po bokach i połóż na deskę aby odpoczęło z 10 min.
  • Później pokrój w bardzo cienkie plastry.
  • Serwuj na talerzu według własnej kompozycji wszystkie składniki.

Przepis przygotowała Liza Taste i Darek Kuźniak.

Liza Taste - absolutna pasjonatka mody i jedzenia, która połączyła swoje dwie największe pasje w jedną całość. Autorka pierwszego w Polsce bloga Fashion & Food. Producentka programów kulinarno- modowych. Kocha jeść, gotować, odkrywać nowe smaki oraz ubierać się w stylu potraw jakie gotuje. Stylizacje tworzy inspirując się wnętrzem restauracji, kolorystyką potrawy albo skojarzeniami jakie wzbudza u niej konkretne danie.

https://www.facebook.com/CookishStylish?ref=hl

 

Liza Taste
Autor: YouTube/LizaTaste Liza Taste

 

Liza Taste
Autor: YouTube/LizaTaste Liza Taste

Zainspiruj nas

Komentarze (7)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Ja uwielbiam stek w sosie musztardowym. Używam do tego mega pysznej musztardy z Develeya. Wychodzi super, ale muszę też wypróbować ten przepis :))

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      zaraz się biorę za gotowanie...

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          bardzo smaczny program

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Ja jeszcze przykryłbym kołderką z tobitamburu

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

                  Kotleciki z brzoskwiniami

                  Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

                  Corpus delicti końca lata Przepis 211

                  Corpus delicti końca lata

                  Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                  Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

                  Kociołek łososiowo-pomidorowy

                  Przepyszna zupa — do wypróbowania!

                  Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

                  Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

                  Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

                  Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

                  Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

                  Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

                  Bruschetta z fasolą
                  Przepis 12

                  Bruschetta z fasolą

                  Specjalność Włochów na przystawkę

                  Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

                  Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

                  Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

                  Szaszłyki wyborne Przepis 59

                  Szaszłyki wyborne

                  Nie tylko na sezon grillowy

                  tvnpix