zamknij

Steki z sosem z zielonego pieprzu

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Wołowina w pysznym sosie
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
7komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Steki z sosem z zielonego pieprzu
Autor: StockFood/AgencjaFree. Steki z sosem z zielonego pieprzu

Składniki

  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 4 steki z polędwicy wołowej, około 160g każdy
  •  sól
  •  świeżo zmielony pieprz
  • 1 łyżka koniaku
  • 200 ml bulionu
  • 200 ml śmietany
  • 2 łyżki zielonego pieprzu marynowanego
0
3

 

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzej piekarnik z termoobiegiem do 100C.
  • Na patelni rozgrzej olej i smaż steki 1-2 minuty z każdej stronie.
  • Mięso zdejmij z patelni i umieść w piekarniku na ruszcie.
  • Dopraw solą i pieprzem.
  • W zależności od pożądanego stopnia wysmażenia, piecz steki 10-25 minut.
  • Do patelni na której była smażona polędwica dodaj koniak i bulion.
  • Doprowadź do wrzenia a następnie wlej śmietanę.
  • Gotuj kilka minut aby sos zgęstniał.
  • Dodaj marynowany pieprz i doprawić solą.
  • Steki podawaj polane sosem.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (7)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Mi sie podoba cena dania ;) Steki z poledwicy, a cena dania to 30zl ;)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      10-25 minut? to będzie kapeć a nie stek, niezła bzdura

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Steak 25 min. w piekarniku? I jeszcze w termoobiegu, który wysusza!

          Proszę o usunięcie tego przepisu. Ludzie zmarnuję polędwicę wołową która kosztuje 100 zł /kg.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              wszystko fajnie, tylko jakiej smietany?

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  gdzie jest zielony pieprz?

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      W sklepie!!!

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

                          Kanapki ze smażoną makrelą

                          Idealne na śniadanie lub kolację

                          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                          Przepis 22

                          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                          Podany na delikatnym puree

                          Tatar ze śledzia
                          Przepis 13

                          Tatar ze śledzia

                          Rybna poezja na kromce pumpernikla

                          Babka ziemniaczana Przepis 27117

                          Babka ziemniaczana

                          Podlaski specjał

                          Zupa tajska Kasi Klich
                          Przepis 14

                          Zupa tajska Kasi Klich

                          Ogień w gardle!

                          Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

                          Kopytka Piotra Kucharskiego

                          Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

                          Przysmak młodości Przepis 137

                          Przysmak młodości

                          Kanapka idealna!

                          Wiśniowy drift Przepis 102

                          Wiśniowy drift

                          Sernik z sosem wiśniowym

                          tvnpix