zamknij

Steki z sosem z zielonego pieprzu

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Wołowina w pysznym sosie
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
7komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Steki z sosem z zielonego pieprzu
Autor: StockFood/AgencjaFree. Steki z sosem z zielonego pieprzu

Składniki

  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 4 steki z polędwicy wołowej, około 160g każdy
  •  sól
  •  świeżo zmielony pieprz
  • 1 łyżka koniaku
  • 200 ml bulionu
  • 200 ml śmietany
  • 2 łyżki zielonego pieprzu marynowanego
0
3

 

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzej piekarnik z termoobiegiem do 100C.
  • Na patelni rozgrzej olej i smaż steki 1-2 minuty z każdej stronie.
  • Mięso zdejmij z patelni i umieść w piekarniku na ruszcie.
  • Dopraw solą i pieprzem.
  • W zależności od pożądanego stopnia wysmażenia, piecz steki 10-25 minut.
  • Do patelni na której była smażona polędwica dodaj koniak i bulion.
  • Doprowadź do wrzenia a następnie wlej śmietanę.
  • Gotuj kilka minut aby sos zgęstniał.
  • Dodaj marynowany pieprz i doprawić solą.
  • Steki podawaj polane sosem.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (7)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Mi sie podoba cena dania ;) Steki z poledwicy, a cena dania to 30zl ;)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      10-25 minut? to będzie kapeć a nie stek, niezła bzdura

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Steak 25 min. w piekarniku? I jeszcze w termoobiegu, który wysusza!

          Proszę o usunięcie tego przepisu. Ludzie zmarnuję polędwicę wołową która kosztuje 100 zł /kg.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              wszystko fajnie, tylko jakiej smietany?

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  gdzie jest zielony pieprz?

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      W sklepie!!!

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Kolorowa samba warzywna Przepis 21

                          Kolorowa samba warzywna

                          Zdrowe i pyszne danie

                          Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

                          Kociołek łososiowo-pomidorowy

                          Przepyszna zupa — do wypróbowania!

                          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

                          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

                          Efektowne i proste danie

                          Carpaccio z buraków Kasi Klich
                          Przepis 66

                          Carpaccio z buraków Kasi Klich

                          Wytworna wersja pospolitego warzywa

                          Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

                          Gulasz z fasolki z zielonym chili

                          Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

                          Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                          Sałatka z marynowanymi grzybami

                          Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

                          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

                          Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

                          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

                          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

                          Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

                          tvnpix