zamknij

Steki z sosem z zielonego pieprzu

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Wołowina w pysznym sosie
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
7komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Steki z sosem z zielonego pieprzu
Autor: StockFood/AgencjaFree. Steki z sosem z zielonego pieprzu

Składniki

  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 4 steki z polędwicy wołowej, około 160g każdy
  •  sól
  •  świeżo zmielony pieprz
  • 1 łyżka koniaku
  • 200 ml bulionu
  • 200 ml śmietany
  • 2 łyżki zielonego pieprzu marynowanego
0
3

 

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzej piekarnik z termoobiegiem do 100C.
  • Na patelni rozgrzej olej i smaż steki 1-2 minuty z każdej stronie.
  • Mięso zdejmij z patelni i umieść w piekarniku na ruszcie.
  • Dopraw solą i pieprzem.
  • W zależności od pożądanego stopnia wysmażenia, piecz steki 10-25 minut.
  • Do patelni na której była smażona polędwica dodaj koniak i bulion.
  • Doprowadź do wrzenia a następnie wlej śmietanę.
  • Gotuj kilka minut aby sos zgęstniał.
  • Dodaj marynowany pieprz i doprawić solą.
  • Steki podawaj polane sosem.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (7)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Mi sie podoba cena dania ;) Steki z poledwicy, a cena dania to 30zl ;)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      10-25 minut? to będzie kapeć a nie stek, niezła bzdura

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Steak 25 min. w piekarniku? I jeszcze w termoobiegu, który wysusza!

          Proszę o usunięcie tego przepisu. Ludzie zmarnuję polędwicę wołową która kosztuje 100 zł /kg.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              wszystko fajnie, tylko jakiej smietany?

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  gdzie jest zielony pieprz?

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      W sklepie!!!

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Knedle ze śliwkami Przepis 1262

                          Knedle ze śliwkami

                          Przepis na słodki obiad

                          Kolorowa samba warzywna Przepis 21

                          Kolorowa samba warzywna

                          Zdrowe i pyszne danie

                          Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

                          Chleb z płatkami owsianymi

                          Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

                          Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

                          Bifeki faszerowane serem feta

                          Kotlety po grecku

                          Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

                          Kotleciki z brzoskwiniami

                          Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

                          Puszyste ego Przepis 14

                          Puszyste ego

                          Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                          Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                          Sałatka z marynowanymi grzybami

                          Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                          Harira by Joseph Seeletso
                          Przepis 61

                          Harira by Joseph Seeletso

                          Odrobina Afryki w twojej kuchni

                          tvnpix