zamknij

Steki z sosem z zielonego pieprzu

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Wołowina w pysznym sosie
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
7komentarzy
Steki z sosem z zielonego pieprzu
Autor: StockFood/AgencjaFree. Steki z sosem z zielonego pieprzu

Składniki

  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 4 steki z polędwicy wołowej, około 160g każdy
  •  sól
  •  świeżo zmielony pieprz
  • 1 łyżka koniaku
  • 200 ml bulionu
  • 200 ml śmietany
  • 2 łyżki zielonego pieprzu marynowanego
0
3

 

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzej piekarnik z termoobiegiem do 100C.
  • Na patelni rozgrzej olej i smaż steki 1-2 minuty z każdej stronie.
  • Mięso zdejmij z patelni i umieść w piekarniku na ruszcie.
  • Dopraw solą i pieprzem.
  • W zależności od pożądanego stopnia wysmażenia, piecz steki 10-25 minut.
  • Do patelni na której była smażona polędwica dodaj koniak i bulion.
  • Doprowadź do wrzenia a następnie wlej śmietanę.
  • Gotuj kilka minut aby sos zgęstniał.
  • Dodaj marynowany pieprz i doprawić solą.
  • Steki podawaj polane sosem.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (7)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Mi sie podoba cena dania ;) Steki z poledwicy, a cena dania to 30zl ;)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      10-25 minut? to będzie kapeć a nie stek, niezła bzdura

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Steak 25 min. w piekarniku? I jeszcze w termoobiegu, który wysusza!

          Proszę o usunięcie tego przepisu. Ludzie zmarnuję polędwicę wołową która kosztuje 100 zł /kg.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              wszystko fajnie, tylko jakiej smietany?

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  gdzie jest zielony pieprz?

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      W sklepie!!!

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Wiśniowy drift Przepis 102

                          Wiśniowy drift

                          Sernik z sosem wiśniowym

                          Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

                          Gulasz z fasolki z zielonym chili

                          Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

                          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

                          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

                          Włoska potrawa w polskim wydaniu

                          Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

                          Chrupiące płatki owsiane

                          Pyszne i proste śniadanie

                          Tatar ze śledzia
                          Przepis 13

                          Tatar ze śledzia

                          Rybna poezja na kromce pumpernikla

                          Champion cyklistów Przepis 16

                          Champion cyklistów

                          Niebanalna szarlotka

                          Kolorowa samba warzywna Przepis 21

                          Kolorowa samba warzywna

                          Zdrowe i pyszne danie

                          Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

                          Krem z brokułów z łososiem

                          Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

                          tvnpix