zamknij

Stir fry z wołowiny

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Grzegorz Łapanowski
Autor przepisu:
Szybki sposób na dobre mięso!
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Stir fry z wołowiny
Autor: kulinarni.pl/3tv Stir fry z wołowiny

Składniki

  • kawałek wołowiny (może być polędwica wołowa lub rostbef)
  • 400 g ugotowanego pęczaku
  • 1  średnia marchewka
  • 1 średnia pietruszka
  • 1 mała cebula
  • 1 mała cukinia
  • 2-3 średnie pieczarki
  • 2-3 ząbki czosnku
  • pół szklanki białego wina
  •  sos sojowy
  •  olej do smażenia
  • kilka gałązek rozmaryny, tymianku i szczypioru
  • kilka pomidorków koktajlowych
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • Warzywa oczyść, umyj i osusz. Obieraczką zestrugaj cienkie paski z marchewki, pietruszki i cukini. Cebulę i pieczarki pokrój w cienkie plasterki. Czosnek posiekaj bardzo drobno
  • Wołowinę także pokrój w cienkie plastry, pamiętając aby kroić w poprzek włókien mięsa
  • Wszystkie składniki ułóż na desce lub talerzu
  • Na mocno rozgrzany w woku olej wrzuć: cebulę, wołowinę, rozmaryn i tymianek (dodane w tym momencie nadadzą mocniejszego aromatu)
  • Smaż chwilę, zamieszaj i dodawaj po kolei: marchew, pietruszkę, czosnek, cukinię i pieczarki
  • Następnie dorzuć pęczak i podlej danie białym winem
  • Wymieszaj i smaż jeszcze krótką chwilę
  • Na koniec dopraw  całość sosem sojowym
  • Na każdą porcję połóż po kilka pomidorków koktajlowych i obficie posyp posiekanym drobno szczypiorkiem

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux.

Płyta indukcyjna Infinite zapewnia maksymalną swobodę. Możesz korzystać z garnków o różnych kształtach i wielkości, a do tego dowolnie umieszczać je na powierzchni płyty – wystarczy,
że dno naczynia zakryje jedno z czterech widocznych oznaczeń.

Electrolux
Autor: BBS Electrolux




Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

tvnpix