zamknij

Stir fry z wołowiny

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Grzegorz Łapanowski
Autor przepisu:
Szybki sposób na dobre mięso!
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Stir fry z wołowiny
Autor: kulinarni.pl/3tv Stir fry z wołowiny

Składniki

  • kawałek wołowiny (może być polędwica wołowa lub rostbef)
  • 400 g ugotowanego pęczaku
  • 1  średnia marchewka
  • 1 średnia pietruszka
  • 1 mała cebula
  • 1 mała cukinia
  • 2-3 średnie pieczarki
  • 2-3 ząbki czosnku
  • pół szklanki białego wina
  •  sos sojowy
  •  olej do smażenia
  • kilka gałązek rozmaryny, tymianku i szczypioru
  • kilka pomidorków koktajlowych
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • Warzywa oczyść, umyj i osusz. Obieraczką zestrugaj cienkie paski z marchewki, pietruszki i cukini. Cebulę i pieczarki pokrój w cienkie plasterki. Czosnek posiekaj bardzo drobno
  • Wołowinę także pokrój w cienkie plastry, pamiętając aby kroić w poprzek włókien mięsa
  • Wszystkie składniki ułóż na desce lub talerzu
  • Na mocno rozgrzany w woku olej wrzuć: cebulę, wołowinę, rozmaryn i tymianek (dodane w tym momencie nadadzą mocniejszego aromatu)
  • Smaż chwilę, zamieszaj i dodawaj po kolei: marchew, pietruszkę, czosnek, cukinię i pieczarki
  • Następnie dorzuć pęczak i podlej danie białym winem
  • Wymieszaj i smaż jeszcze krótką chwilę
  • Na koniec dopraw  całość sosem sojowym
  • Na każdą porcję połóż po kilka pomidorków koktajlowych i obficie posyp posiekanym drobno szczypiorkiem

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux.

Płyta indukcyjna Infinite zapewnia maksymalną swobodę. Możesz korzystać z garnków o różnych kształtach i wielkości, a do tego dowolnie umieszczać je na powierzchni płyty – wystarczy,
że dno naczynia zakryje jedno z czterech widocznych oznaczeń.

Electrolux
Autor: BBS Electrolux




Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

tvnpix