zamknij

Stir fry z wołowiny

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Grzegorz Łapanowski
Autor przepisu:
Szybki sposób na dobre mięso!
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Stir fry z wołowiny
Autor: kulinarni.pl/3tv Stir fry z wołowiny

Składniki

  • kawałek wołowiny (może być polędwica wołowa lub rostbef)
  • 400 g ugotowanego pęczaku
  • 1  średnia marchewka
  • 1 średnia pietruszka
  • 1 mała cebula
  • 1 mała cukinia
  • 2-3 średnie pieczarki
  • 2-3 ząbki czosnku
  • pół szklanki białego wina
  •  sos sojowy
  •  olej do smażenia
  • kilka gałązek rozmaryny, tymianku i szczypioru
  • kilka pomidorków koktajlowych
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • Warzywa oczyść, umyj i osusz. Obieraczką zestrugaj cienkie paski z marchewki, pietruszki i cukini. Cebulę i pieczarki pokrój w cienkie plasterki. Czosnek posiekaj bardzo drobno
  • Wołowinę także pokrój w cienkie plastry, pamiętając aby kroić w poprzek włókien mięsa
  • Wszystkie składniki ułóż na desce lub talerzu
  • Na mocno rozgrzany w woku olej wrzuć: cebulę, wołowinę, rozmaryn i tymianek (dodane w tym momencie nadadzą mocniejszego aromatu)
  • Smaż chwilę, zamieszaj i dodawaj po kolei: marchew, pietruszkę, czosnek, cukinię i pieczarki
  • Następnie dorzuć pęczak i podlej danie białym winem
  • Wymieszaj i smaż jeszcze krótką chwilę
  • Na koniec dopraw  całość sosem sojowym
  • Na każdą porcję połóż po kilka pomidorków koktajlowych i obficie posyp posiekanym drobno szczypiorkiem

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux.

Płyta indukcyjna Infinite zapewnia maksymalną swobodę. Możesz korzystać z garnków o różnych kształtach i wielkości, a do tego dowolnie umieszczać je na powierzchni płyty – wystarczy,
że dno naczynia zakryje jedno z czterech widocznych oznaczeń.

Electrolux
Autor: BBS Electrolux




Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

tvnpix