zamknij

Stir fry z wołowiny

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Grzegorz Łapanowski
Autor przepisu:
Szybki sposób na dobre mięso!
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Stir fry z wołowiny
Autor: kulinarni.pl/3tv Stir fry z wołowiny

Składniki

  • kawałek wołowiny (może być polędwica wołowa lub rostbef)
  • 400 g ugotowanego pęczaku
  • 1  średnia marchewka
  • 1 średnia pietruszka
  • 1 mała cebula
  • 1 mała cukinia
  • 2-3 średnie pieczarki
  • 2-3 ząbki czosnku
  • pół szklanki białego wina
  •  sos sojowy
  •  olej do smażenia
  • kilka gałązek rozmaryny, tymianku i szczypioru
  • kilka pomidorków koktajlowych
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • Warzywa oczyść, umyj i osusz. Obieraczką zestrugaj cienkie paski z marchewki, pietruszki i cukini. Cebulę i pieczarki pokrój w cienkie plasterki. Czosnek posiekaj bardzo drobno
  • Wołowinę także pokrój w cienkie plastry, pamiętając aby kroić w poprzek włókien mięsa
  • Wszystkie składniki ułóż na desce lub talerzu
  • Na mocno rozgrzany w woku olej wrzuć: cebulę, wołowinę, rozmaryn i tymianek (dodane w tym momencie nadadzą mocniejszego aromatu)
  • Smaż chwilę, zamieszaj i dodawaj po kolei: marchew, pietruszkę, czosnek, cukinię i pieczarki
  • Następnie dorzuć pęczak i podlej danie białym winem
  • Wymieszaj i smaż jeszcze krótką chwilę
  • Na koniec dopraw  całość sosem sojowym
  • Na każdą porcję połóż po kilka pomidorków koktajlowych i obficie posyp posiekanym drobno szczypiorkiem

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux.

Płyta indukcyjna Infinite zapewnia maksymalną swobodę. Możesz korzystać z garnków o różnych kształtach i wielkości, a do tego dowolnie umieszczać je na powierzchni płyty – wystarczy,
że dno naczynia zakryje jedno z czterech widocznych oznaczeń.

Electrolux
Autor: BBS Electrolux




Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

tvnpix