zamknij

Suflaki

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | jagnięcina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia grecka Kuchnia | 4 Ilość porcji
Grecki sposób na mięso
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Suflaki
Autor: StockFood/AgencjaFree. Suflaki

Składniki

  • 1 kg mięsa z łopatki jagnięcej
  • 2 ząbki czosnku
  •  sok z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • ok. 150 ml oliwy z oliwek
  •  świeżo zmielony pieprz
  •  sól morska
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • Pokrój mięso w kostkę ok.3x3 cm i nabij na metalowe lub drewniane patyczki do szaszłyków.
  • Obierz czosnek i posiekaj w plasterki.
  • Wyciśnij sok z cytryny i dodaj do czosnku.
  • Dodaj oregano, oliwę i dokładnie zamieszaj. Dopraw solą, pieprzem i raz jeszcze zamieszaj.
  • Posmaruj powstałą marynatą suflaki, zakryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
  • Ułóż suflaki na rozgrzanym grillu i piecz po 10 minut z każdej strony smarując od czasu do czasu marynatą.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 15

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

tvnpix