zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Suflet czekoladowy z serem Castello i gruszkowym sorbetem

Przepis konkursowy

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 2 Ilość porcji
monika_ruszkowska
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://ekuchareczka.pl/Suflet czekoladowy z serem Castello i gruszkowym sorbetem

Składniki

  • 1 tabliczka czekolady
  • 2/3 kostki masła
  • 50 g sera Castello
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2  jaja
  • 2 kulki sobetu gruszkowego
  • pół tabliczki roztopionej czekolady
0
2

Sposób przygotowania:

  • Rozpuść w kąpieli wodnej masło z czekoladą. Ubij całe jajka z resztą składników.
  • Do roztopionej czekolady dodaj masę jajeczną, cały czas intensywnie mieszając trzepaczką.
  • Masa powinna lekko zgęstnieć. Przełóż ją do wysmarowanych masłem i wysypanych mąką pszenną sufleciarek lub silikonowych foremek i do środka zawartości każdej foremki włóż po kawałku pleśniowego sera Castello.
  • Piecz w 210C z termoobiegiem od 8 do 12 minut. Podaj suflety oblane roztopioną czekoladą w towarzystwie sorbetu gruszkowego lub sorbetu gruszkowego.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

tvnpix