zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Suflet czekoladowy z serem Castello i gruszkowym sorbetem

Przepis konkursowy

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 2 Ilość porcji
monika_ruszkowska
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://ekuchareczka.pl/Suflet czekoladowy z serem Castello i gruszkowym sorbetem

Składniki

  • 1 tabliczka czekolady
  • 2/3 kostki masła
  • 50 g sera Castello
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2  jaja
  • 2 kulki sobetu gruszkowego
  • pół tabliczki roztopionej czekolady
0
2

Sposób przygotowania:

  • Rozpuść w kąpieli wodnej masło z czekoladą. Ubij całe jajka z resztą składników.
  • Do roztopionej czekolady dodaj masę jajeczną, cały czas intensywnie mieszając trzepaczką.
  • Masa powinna lekko zgęstnieć. Przełóż ją do wysmarowanych masłem i wysypanych mąką pszenną sufleciarek lub silikonowych foremek i do środka zawartości każdej foremki włóż po kawałku pleśniowego sera Castello.
  • Piecz w 210C z termoobiegiem od 8 do 12 minut. Podaj suflety oblane roztopioną czekoladą w towarzystwie sorbetu gruszkowego lub sorbetu gruszkowego.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

tvnpix