zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Suflet czekoladowy z serem Castello i gruszkowym sorbetem

Przepis konkursowy

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 2 Ilość porcji
monika_ruszkowska
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://ekuchareczka.pl/Suflet czekoladowy z serem Castello i gruszkowym sorbetem

Składniki

  • 1 tabliczka czekolady
  • 2/3 kostki masła
  • 50 g sera Castello
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2  jaja
  • 2 kulki sobetu gruszkowego
  • pół tabliczki roztopionej czekolady
0
2

Sposób przygotowania:

  • Rozpuść w kąpieli wodnej masło z czekoladą. Ubij całe jajka z resztą składników.
  • Do roztopionej czekolady dodaj masę jajeczną, cały czas intensywnie mieszając trzepaczką.
  • Masa powinna lekko zgęstnieć. Przełóż ją do wysmarowanych masłem i wysypanych mąką pszenną sufleciarek lub silikonowych foremek i do środka zawartości każdej foremki włóż po kawałku pleśniowego sera Castello.
  • Piecz w 210C z termoobiegiem od 8 do 12 minut. Podaj suflety oblane roztopioną czekoladą w towarzystwie sorbetu gruszkowego lub sorbetu gruszkowego.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

tvnpix