zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Suflet czekoladowy z serem Castello i gruszkowym sorbetem

Przepis konkursowy

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 2 Ilość porcji
monika_ruszkowska
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://ekuchareczka.pl/Suflet czekoladowy z serem Castello i gruszkowym sorbetem

Składniki

  • 1 tabliczka czekolady
  • 2/3 kostki masła
  • 50 g sera Castello
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2  jaja
  • 2 kulki sobetu gruszkowego
  • pół tabliczki roztopionej czekolady
0
2

Sposób przygotowania:

  • Rozpuść w kąpieli wodnej masło z czekoladą. Ubij całe jajka z resztą składników.
  • Do roztopionej czekolady dodaj masę jajeczną, cały czas intensywnie mieszając trzepaczką.
  • Masa powinna lekko zgęstnieć. Przełóż ją do wysmarowanych masłem i wysypanych mąką pszenną sufleciarek lub silikonowych foremek i do środka zawartości każdej foremki włóż po kawałku pleśniowego sera Castello.
  • Piecz w 210C z termoobiegiem od 8 do 12 minut. Podaj suflety oblane roztopioną czekoladą w towarzystwie sorbetu gruszkowego lub sorbetu gruszkowego.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

tvnpix