zamknij

Suflet serowy

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 5 Ilość porcji
Autor przepisu:
Serowa rozpusta
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: hania001Suflet serowy

Składniki

  • 200 g startego sera żółtego
  • 100 g sera pleśniowego
  • 4 łyżki masła
  • 6 jajek
  • niepełna szklanka mleka
  • 3 łyżki mąki
  • szczypta soli
  • odrobina pieprzu
  • 2 łyżki bułki tartej
0
0

Sposób przygotowania:

  • W garnku z grubym dnem, na małym ogniu stop 3 łyżki masła, dodaj mąkę, wymieszaj, zdejmij z ognia
  • Dodaj ser, żółtka, sól i pieprz, wymieszaj
  • Wlej mleko, postaw na małym ogniu, podgrzej, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje
  • Zdejmij z ognia i dodaj pokruszony ser pleśniowy
  • Białka ubij na sztywno, dodaj do masy serowej, delikatnie wymieszaj
  • 6 foremek do sufletów wysmaruj masłem i oprósz bułką tartę
  • Przełóż masę do foremek i wstaw do nagrzanego piekarnika
  • Piecz 20 minut w 160 stopniach, następnie zwiększ temperaturę i dopiecz jeszcze 5 minut. Podawać natychmiast
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

tvnpix