zamknij

Suflet serowy

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 5 Ilość porcji
Autor przepisu:
Serowa rozpusta
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: hania001Suflet serowy

Składniki

  • 200 g startego sera żółtego
  • 100 g sera pleśniowego
  • 4 łyżki masła
  • 6 jajek
  • niepełna szklanka mleka
  • 3 łyżki mąki
  • szczypta soli
  • odrobina pieprzu
  • 2 łyżki bułki tartej
0
0

Sposób przygotowania:

  • W garnku z grubym dnem, na małym ogniu stop 3 łyżki masła, dodaj mąkę, wymieszaj, zdejmij z ognia
  • Dodaj ser, żółtka, sól i pieprz, wymieszaj
  • Wlej mleko, postaw na małym ogniu, podgrzej, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje
  • Zdejmij z ognia i dodaj pokruszony ser pleśniowy
  • Białka ubij na sztywno, dodaj do masy serowej, delikatnie wymieszaj
  • 6 foremek do sufletów wysmaruj masłem i oprósz bułką tartę
  • Przełóż masę do foremek i wstaw do nagrzanego piekarnika
  • Piecz 20 minut w 160 stopniach, następnie zwiększ temperaturę i dopiecz jeszcze 5 minut. Podawać natychmiast
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

tvnpix