Świdry z kaczką i warzywami
Przepis
drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcjiOrientalna wersja pasty
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 300 g makaronu świdry
- 1 pierś z kaczki
- 1 papryka
- 1 por
- 3 gałązki selera naciowego
- 1 marchewka
- kiełki soi
- garść orzeszków ziemnych
- łyżka sosu sojowego
- łyżka sosu rybnego
- łyżka miodu
- 1 mała papryczka chili
- 2 cm imbiru
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebula dymka
0
0
- Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
- Warzywa pokrój w kostkę podobnej wielkości.
- Kaczkę pokrój w cienkie paseczki. Imbir, czosnek, chili posiekaj, przysmaż na odrobinie oleju, po chwili dodaj kaczkę, smaż kilka minut.
- Dodaj sos sojowy, rybny oraz miód, na patelnię dodaj też warzywa i kiełki, smaż przez kilka minut, podaj z orzeszkami ziemnymi i pokrojoną drobno cebulką dymką.
Przepis autorstwa Anny Starmach.
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.