zamknij

Swojska kapusta z grzybami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Idealna nie tylko na Wigilię
Ugotowałem to!16
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Swojska kapusta z grzybami

Składniki

  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • 0,5 kg kapusty kiszonej
  • 40 g suszonych grzybów
  • 1 duża cebula
  • 0,5 kostki masła
  • 0,5 łyżeczki  miodu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
0
4

Sposób przygotowania:

Kapustę odciśnij z nadmiaru kwasu, zalej wodą i ugotuj. Odsącz, jeżeli jest za kwaśna. Grzyby namocz i ugotuj oddzielnie z kostką bulionową, wyjmij (wodę zachowaj), pokrój w paseczki. Cebulę obierz i posiekaj, zeszklij na maśle, dodaj grzyby i smaż przez chwilę. Połącz z kapustą i duś kilka minut. Dodaj cukier i pieprz do smaku. Podlewaj wywarem z grzybów. Gotową kapustę podawaj w ulubionej formie.

Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

ale mam już ochotę na taka kapustkę
HM

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      ładnie to wygląda:)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

          Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

          Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

          Kanapki ze smażoną makrelą

          Idealne na śniadanie lub kolację

          Kotlety mielone na ostro Przepis 19

          Kotlety mielone na ostro

          Nowa wersja znanego dania

          Ryba w curry Przepis 15

          Ryba w curry

          Indie na talerzu

          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

          Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

          Tatar ze śledzia
          Przepis 13

          Tatar ze śledzia

          Rybna poezja na kromce pumpernikla

          Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

          Chrupiące płatki owsiane

          Pyszne i proste śniadanie

          Babka ziemniaczana Przepis 27117

          Babka ziemniaczana

          Podlaski specjał

          tvnpix