Szakszuka
Przepis
śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia afrykańska Kuchnia | 2 Ilość porcjiPyszne śniadanie z Afryki Północnej
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- bagietka do podania
- 700 ml passaty pomidorowej
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 papryka czerwona
- 1/3 szklanki czerwonej soczewicy
- 3-4 jajka
- szczypta cukru, sól, pieprz - do smaku
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka harrisy
- 1/4 łyżeczki mielonej kolendry
- natka pietruszki
0
0
- Na patelni zeszklij drobno posiekaną cebulę i czosnek, dodaj pokrojona w paseczki paprykę, duś do miękkości. Przypraw kolendrą.
- Zalej pomidorami, dodaj soczewicę, gotuj kilka minut. Dopraw do smaku. W sosie zrób zagłębienia, wbij do nich jajka, gotuj aż białko się zetnie, pod przykryciem.
- Posyp świeżą natką pietruszki.
Przepis autorstwa Agaty Jędraszczak.
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.