zamknij

Szaszłyki drobiowe

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
z ostrą pastą z orzechów nerkowca
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsSzaszłyki drobiowe z ostrą pastą z orzechów nerkowca

Składniki

  • 2 łyżeczki oleju arachidowego
  • 6 sznycli z indyka/kurczaka
  • 4 papryczki chili
  • 4 ząbki czosnku
  • garść bazylii
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • 200 g orzechów nerkowca
  • 1/3 kubka brązowego cukru
  • 1 kubek gorącej wody
0
3

Sposób przygotowania:

  • Olej arachidowy, chili, czosnek, sól, orzechy, cukier i gorącą wodę umieść w mikserze.
  • Miksuj do uzyskania jednolitej masy. Mięso pokrój na paski. 1/3 sosu odstaw na później.
  • Resztę użyj do zamarynowania mięsa i odstaw do lodówki na około godzinę.
  • Po tym czasie, paski drobiowe nabij na patyki, najlepiej bambusowe. Rozgrzej patelnię/płytę grillową.
  • Następnie zmniejsz temperaturę o połowę, skrop patelnię olejem arachidowym i smaż szaszłyki z obu stron ok 3-4 minut. Uważaj, żeby pasta na szaszłykach się nie spaliła.
  • Podawaj z sosem z orzechów nerkowca i cząstkami limonki.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

tvnpix