zamknij

Szaszłyki drobiowe

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
z ostrą pastą z orzechów nerkowca
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: DDTVN/East NewsSzaszłyki drobiowe z ostrą pastą z orzechów nerkowca

Składniki

  • 2 łyżeczki oleju arachidowego
  • 6 sznycli z indyka/kurczaka
  • 4 papryczki chili
  • 4 ząbki czosnku
  • garść bazylii
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • 200 g orzechów nerkowca
  • 1/3 kubka brązowego cukru
  • 1 kubek gorącej wody
0
3

Sposób przygotowania:

  • Olej arachidowy, chili, czosnek, sól, orzechy, cukier i gorącą wodę umieść w mikserze.
  • Miksuj do uzyskania jednolitej masy. Mięso pokrój na paski. 1/3 sosu odstaw na później.
  • Resztę użyj do zamarynowania mięsa i odstaw do lodówki na około godzinę.
  • Po tym czasie, paski drobiowe nabij na patyki, najlepiej bambusowe. Rozgrzej patelnię/płytę grillową.
  • Następnie zmniejsz temperaturę o połowę, skrop patelnię olejem arachidowym i smaż szaszłyki z obu stron ok 3-4 minut. Uważaj, żeby pasta na szaszłykach się nie spaliła.
  • Podawaj z sosem z orzechów nerkowca i cząstkami limonki.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

tvnpix