zamknij

Szaszłyki drobiowe

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
z ostrą pastą z orzechów nerkowca
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsSzaszłyki drobiowe z ostrą pastą z orzechów nerkowca

Składniki

  • 2 łyżeczki oleju arachidowego
  • 6 sznycli z indyka/kurczaka
  • 4 papryczki chili
  • 4 ząbki czosnku
  • garść bazylii
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • 200 g orzechów nerkowca
  • 1/3 kubka brązowego cukru
  • 1 kubek gorącej wody
0
3

Sposób przygotowania:

  • Olej arachidowy, chili, czosnek, sól, orzechy, cukier i gorącą wodę umieść w mikserze.
  • Miksuj do uzyskania jednolitej masy. Mięso pokrój na paski. 1/3 sosu odstaw na później.
  • Resztę użyj do zamarynowania mięsa i odstaw do lodówki na około godzinę.
  • Po tym czasie, paski drobiowe nabij na patyki, najlepiej bambusowe. Rozgrzej patelnię/płytę grillową.
  • Następnie zmniejsz temperaturę o połowę, skrop patelnię olejem arachidowym i smaż szaszłyki z obu stron ok 3-4 minut. Uważaj, żeby pasta na szaszłykach się nie spaliła.
  • Podawaj z sosem z orzechów nerkowca i cząstkami limonki.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

tvnpix