zamknij

Szaszłyki wyborne

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia turecka Kuchnia | 4 Ilość porcji
Nie tylko na sezon grillowy
Ugotowałem to!25
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
9komentarzy
Autor: BBSszaszłyki wyborne

Składniki

  • 3 filety z kurczaka
  • 3 cebule
  • 1 papryka czerwona
  • 3 łyżeczki oregano
  • 3 łyżki oliwy
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
0
24

Sposób przygotowania:

  • Umyj i osusz mięso papierem kuchennym.
  • Pokrój filety na kwadraty odpowiadające wielkością mniej więcej plastrom cebuli i kawałkom papryki.
  • Z oliwy, oregano, soli i pieprzu przygotuj marynatę i dobrze wymieszaj z pokrojonym mięsem.
  • Przykryj całość folią i odstaw do lodówki na kilka godzin.
  • Nadziewaj mięso na zmianę z cebulą i papryką. Griluj na domowym grilu elektrycznym lub na tacce grilowej na ogrodowym grilu.
Zainspiruj nas

Komentarze (9)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

mmmmm wyglonda dobze

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      bardzo dobre:) ale dodalabym boczku jeszcze tylko zastanawiam sie jaki wybrac:) moze cos doradzicie?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          bardzo dobry ten przepis na szaszłyki spróbuj to zrobić

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Ja do szaszłyków dodaję jeszcze boczek. Piersi z kurczaka dzień wcześnie j marynuję. Już nadziane na patyczki szaszłyki smaruję mieszaniną przypraw: sól, pieprz, delikat do mięs i oczywiście łączę je z olejem. Nie ma lepszej uczty dla podniebienia!

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  ja dodaję do tego jeszcze cukinię,polecam!

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      miało być " nie tylko na sezon grillowy" a podana jest tylko mozliwośc przygotowania na grillu... wiec jaki tu sens?

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          a grill elektryczny?

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              grill elektryczny i ruszty istnieją w tych czasach :)

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  Pomoc | Zasady forum
                                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                  Zobacz również

                                  Tatar ze śledzia
                                  Przepis 13

                                  Tatar ze śledzia

                                  Rybna poezja na kromce pumpernikla

                                  Chleb orzechowy Przepis 112

                                  Chleb orzechowy

                                  Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

                                  Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
                                  Przepis 22

                                  Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

                                  Klasyka na twoim stole

                                  Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

                                  Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

                                  Efektowne i proste danie

                                  Wiśniowy drift Przepis 102

                                  Wiśniowy drift

                                  Sernik z sosem wiśniowym

                                  Corpus delicti końca lata Przepis 211

                                  Corpus delicti końca lata

                                  Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                                  Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                                  Sałatka z marynowanymi grzybami

                                  Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                                  Bruschetta z fasolą
                                  Przepis 12

                                  Bruschetta z fasolą

                                  Specjalność Włochów na przystawkę

                                  tvnpix