zamknij

Szaszłyki z kurzych wątróbek

Przepis

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Szaszłykowa wariacja z wątróbkami w roli głównej!
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSSzaszłyki z kurzych wątrobek

Składniki

  • 400g wątróbek kurzych
  • 1 cukinia
  • 2 cytryny
  • 2 łyżeczki ziaren gorczycy
  • 4 łyżki oleju z pestek winogron
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

Wątróbki umyj, oczyść z błonek i podziel mięso na części tak by swobodnie opiekało się na grillu. Cukinię umyj i "obieraj" jednocześnie krojąc ją w cieniutkie paseczki za pomocą noża szczelinowego (specjalny obierak do warzyw). Cytrynę dokładnie umyj i sparz, a następnie krój w plastry razem ze skórką. Utrzyj w moździerzu z grubsza ziarna gorczycy, dodaj sól, pieprz oraz olej z pestek winogron. Wątróbki nadziewaj na drewniane szpatułki na zmianę z plasterkami cytryny i paseczkami cukinii złożonymi w harmonijkę. Polej sosem i opiekaj na grillu elektrycznym lub w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni aż będą miękkie.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

tvnpix