zamknij

Szaszłyki z kurzych wątróbek

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Z dodatkiem ziaren gorczycy
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSSzaszłyki z kurzych wątróbek

Składniki

  • 400 g wątróbek kurzych
  • 1 cukinia
  • 2 cytryny
  • 2 łyżeczki  ziaren gorczycy
  • olej z pestek winogron do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
0
1

Sposób przygotowania:

Wątróbki umyj, poodkrawaj błonki i podziel wątróbki na części tak by swobodnie opiekały się na grillu. Cukinię umyj i "obieraj" jednocześnie krojąc ją w cieniutkie paseczki za pomocą noża szczelinowego. Cytrynę dokładnie umyj i sparz, a następnie krój w plastry razem ze skórką. Utrzyj w moździerzu z grubsza ziarna gorczycy, dodaj sól, pieprz oraz olej z pestek winogron. Wątróbki nadziewaj na drewniane szpatułki na zmianę z plasterkami cytryny i paseczkami cukinii złożonymi w harmonijkę. Polej sosem i opiekaj na grilu elektrycznym lub w piekarniku aż będą miękkie.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

tvnpix