zamknij

Szaszłyki z kurzych wątróbek

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Z dodatkiem ziaren gorczycy
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSSzaszłyki z kurzych wątróbek

Składniki

  • 400 g wątróbek kurzych
  • 1 cukinia
  • 2 cytryny
  • 2 łyżeczki  ziaren gorczycy
  • olej z pestek winogron do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
0
1

Sposób przygotowania:

Wątróbki umyj, poodkrawaj błonki i podziel wątróbki na części tak by swobodnie opiekały się na grillu. Cukinię umyj i "obieraj" jednocześnie krojąc ją w cieniutkie paseczki za pomocą noża szczelinowego. Cytrynę dokładnie umyj i sparz, a następnie krój w plastry razem ze skórką. Utrzyj w moździerzu z grubsza ziarna gorczycy, dodaj sól, pieprz oraz olej z pestek winogron. Wątróbki nadziewaj na drewniane szpatułki na zmianę z plasterkami cytryny i paseczkami cukinii złożonymi w harmonijkę. Polej sosem i opiekaj na grilu elektrycznym lub w piekarniku aż będą miękkie.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

tvnpix