zamknij

Sznycel po wiedeńsku

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | cielęcina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia austriacka Kuchnia | 4 Ilość porcji
Tradycyjny obiad
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Sznycel po wiedeńsku
Autor: StockFood/AgencjaFree. Sznycel po wiedeńsku

Składniki

  • 650 g udźca cielęcego
  •  sól
  •  świeżo zmielony pieprz
  • 2-3 łyżki mąki
  • 2 jajka
  • 80 g bułki tartej
  •  olej roślinny
  • 1 łyżka masła
  •  do dekoracji:
  •  ćwiartki cytryny
  •  natka pietruszki
0
12

Sposób przygotowania:

  • Mięso potnij na plastry ostrym nożem.
  • Rozbij tłuczkiem do mięsa i posyp solą i pieprzem.
  • Obtocz kotlety w mące.
  • W misce rozbełtaj jajka.
  • Umocz kolejno kotlety w jajku i bułce tartej.
  • Na patelni rozgrzej sporą ilość oleju i smaż kotlety po 2 minuty z każdej strony.
  • Dodaj masło i smaż kolejne kilka minut na złoty kolor. Podawaj z cytryną i natką.
Sznycel po wiedeńsku
Autor: StockFood/AgencjaFree. Sznycel po wiedeńsku

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

to nie sznycel po wiedensku,smazy sie na masle,zadnego,oleju

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      To nie jest sznycel po wiedeńsku !!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

          Chrupiące płatki owsiane

          Pyszne i proste śniadanie

          Kotlety mielone na ostro Przepis 19

          Kotlety mielone na ostro

          Nowa wersja znanego dania

          Śledzie Kasi Klich
          Przepis 34

          Śledzie Kasi Klich

          Śledź o korzennym posmaku

          Harira by Joseph Seeletso
          Przepis 61

          Harira by Joseph Seeletso

          Odrobina Afryki w twojej kuchni

          Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

          Kociołek łososiowo-pomidorowy

          Przepyszna zupa — do wypróbowania!

          Wiśniowy drift Przepis 102

          Wiśniowy drift

          Sernik z sosem wiśniowym

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

          Włoska potrawa w polskim wydaniu

          Puszyste ego Przepis 14

          Puszyste ego

          Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

          tvnpix