zamknij

Sznycel po wiedeńsku

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | cielęcina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia austriacka Kuchnia | 4 Ilość porcji
Tradycyjny obiad
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Sznycel po wiedeńsku
Autor: StockFood/AgencjaFree. Sznycel po wiedeńsku

Składniki

  • 650 g udźca cielęcego
  •  sól
  •  świeżo zmielony pieprz
  • 2-3 łyżki mąki
  • 2 jajka
  • 80 g bułki tartej
  •  olej roślinny
  • 1 łyżka masła
  •  do dekoracji:
  •  ćwiartki cytryny
  •  natka pietruszki
0
12

Sposób przygotowania:

  • Mięso potnij na plastry ostrym nożem.
  • Rozbij tłuczkiem do mięsa i posyp solą i pieprzem.
  • Obtocz kotlety w mące.
  • W misce rozbełtaj jajka.
  • Umocz kolejno kotlety w jajku i bułce tartej.
  • Na patelni rozgrzej sporą ilość oleju i smaż kotlety po 2 minuty z każdej strony.
  • Dodaj masło i smaż kolejne kilka minut na złoty kolor. Podawaj z cytryną i natką.
Sznycel po wiedeńsku
Autor: StockFood/AgencjaFree. Sznycel po wiedeńsku

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

to nie sznycel po wiedensku,smazy sie na masle,zadnego,oleju

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      To nie jest sznycel po wiedeńsku !!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Przysmak młodości Przepis 137

          Przysmak młodości

          Kanapka idealna!

          Śledzie Kasi Klich
          Przepis 34

          Śledzie Kasi Klich

          Śledź o korzennym posmaku

          Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

          Krem z brokułów z łososiem

          Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

          Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

          Chleb orzechowy Przepis 112

          Chleb orzechowy

          Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

          Pudding z bagietki Przepis 17

          Pudding z bagietki

          Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

          Babka ziemniaczana Przepis 27117

          Babka ziemniaczana

          Podlaski specjał

          Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

          Kociołek łososiowo-pomidorowy

          Przepyszna zupa — do wypróbowania!

          tvnpix