zamknij

Sznycel po wiedeńsku

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | cielęcina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia austriacka Kuchnia | 4 Ilość porcji
Tradycyjny obiad
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Sznycel po wiedeńsku
Autor: StockFood/AgencjaFree. Sznycel po wiedeńsku

Składniki

  • 650 g udźca cielęcego
  •  sól
  •  świeżo zmielony pieprz
  • 2-3 łyżki mąki
  • 2 jajka
  • 80 g bułki tartej
  •  olej roślinny
  • 1 łyżka masła
  •  do dekoracji:
  •  ćwiartki cytryny
  •  natka pietruszki
0
12

Sposób przygotowania:

  • Mięso potnij na plastry ostrym nożem.
  • Rozbij tłuczkiem do mięsa i posyp solą i pieprzem.
  • Obtocz kotlety w mące.
  • W misce rozbełtaj jajka.
  • Umocz kolejno kotlety w jajku i bułce tartej.
  • Na patelni rozgrzej sporą ilość oleju i smaż kotlety po 2 minuty z każdej strony.
  • Dodaj masło i smaż kolejne kilka minut na złoty kolor. Podawaj z cytryną i natką.
Sznycel po wiedeńsku
Autor: StockFood/AgencjaFree. Sznycel po wiedeńsku

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

to nie sznycel po wiedensku,smazy sie na masle,zadnego,oleju

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      To nie jest sznycel po wiedeńsku !!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

          Gulasz z fasolki z zielonym chili

          Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

          Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

          Orzechowy gangster z Bronxu

          Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

          Wiśniowy drift Przepis 102

          Wiśniowy drift

          Sernik z sosem wiśniowym

          Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

          Pomidorki z karmelem i lodami

          Deserowa wersja pomidora

          Pudding z bagietki Przepis 17

          Pudding z bagietki

          Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

          Chleb orzechowy Przepis 112

          Chleb orzechowy

          Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

          Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

          Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

          Bifeki faszerowane serem feta

          Kotlety po grecku

          tvnpix